PROTERUJU KEBAB: Francuski političari ne žele turski roštilj

Do popularizacije kebaba je došlo 90-ih godina zajedno sa turskim doseljenicima zbog čega građani ove države upozoravaju da se dragulji njihove kulture pretvara u orijentalna mesta

  • 10

Francuska desnica, u sklopu kampanje protiv "islamizacije zemlje", upozorava na "kulturološku islamizaciju" , koja se prema njima ogleda u orijentalnoj kuhinji, odnosno u "kebabizaciji Francuske".

Popularna hrana - kebab može da se nađe na svakom mestu, na glavnim trgovima gradova i u zaseocima. Prošlog meseca četiri pečenjare otvorene su i u mestu Blua, popularnoj turističkoj destinaciji, što je dovelo do protesta Nacionalnog fronta Marin Le Pen.

Ova stranka, koja sve više jača u Francuskoj, tvrdi da se dragulji francuske u istoriji pretvaraju u orijentalna mesta, a Nacionalni front je taj proces nazvao "kebabizacijom" zemlje.

Istovremeno, vlasnici pečenjara tvrde da nova kampanja desnice predstavlja još jedan način za kritikovanje islama i doseljenika.

Kebab se u Francuskoj pojavio zajedno sa turskim doseljenicima u 90-im godinama prošlog veka i postao omiljen posebno među populacijom pristiglom sa severa Afrike.

Svake godine ljubitelji orijentalne kuhinje pojedu oko 300 miliona donera na 10.200 prodajnih mesta.

(Telegraf.rs / Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DD

    30. oktobar 2014 | 14:30

    ISLAM JE POSTAO RADIKALAN I TREBA GA VRATITI U NORMALNE OKVIRE. TO NIJE PROBLEM SAMO FRANCUZA. EVROPA JOŠ NE PREPOZNAJE ILI SE PRAVI SLEPA. KAD DODJE DO GRLA ONDA NEĆE BITI DOBRO.

  • Игор

    30. oktobar 2014 | 22:30

    francuzi ,kasno stize marko na kosovo. arapi 8.1 natalitet a francuzi 1.3 sva istrazivanja pokazuju da 2039g france bice vecinski islamska

  • pravda

    30. oktobar 2014 | 18:37

    Tako to obicno pocine

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA