Prvi Lidl supermarket u Zrenjaninu

Objekat bi trebalo da se nalazi kod glavne autobuske stanice, ali nije saopšteno kada će početi gradnja. Zaposliće 25 ljudi

  • 0

Nemački Lidl otvoriće svoju prvu trgovinu u Zrenjaninu. Ova kompanija je s lokalnom samoupravom ovog grada potpisala ugovor o kupovini zemljišta, saopšteno je danas iz Lidla.

Supermarket će biti kod glavne autobuske stanice, gde je planirana gradnja objekta veličine oko 2.000 kvadratnih metara. U ovom objektu biće zaposleno 25 radnika, ali nije saopšteno kada će početi gradnja.

- Potpisivanjem ugovora sa Zrenjaninom Lidl je praktično ozvaničio ulazak na srpsko tržište. Izuzetno sam zadovoljan što je Zrenjanin prvi grad s kojim je ovaj trgovinski lanac potpisao ugovor i otpočeo poslovanje u Srbiji. Dolazak ove velike kompanije za nas znači mnogo: to je dokaz da smo prepoznati kao lokacija povoljna za investiranje i ozbiljan signal svim drugim zainteresovanim ulagačima - izjavio je gradonačelnik Zrenjanina dr Mileta Mihajlov.

Lidl nije saopštio kada će početi izgradnja, niti kada će supermarket biti otvoren. U izgradnju i opremanje biće uloženo 1,5 miliona evra. Diskontni lanac Lidl je poslovanje u Srbiji registrovao 22. decembra 2010. Osnivač firme je Lidl Srbija supermarketi, a osnivački kapital je 20.000 evra.

Lidl u Evropi ima više od 9.000 prodavnica i posluje u preko 20 zemalja. Osnovan je tridesetih godina prošlog veka i peti je po veličini trgovinski lanac u svetu, s godišnjim prihodima većim od 60 milijardi evra. U regionu imaju prodavnice u Mađarskoj, Sloveniji, Bugarskoj, Grčkoj i Hrvatskoj.

(M. S. / Izvor: B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA