Mali Princ premijerno na Bunt festivalu (FOTO)

Kroz sedam stavova Svite sprska i švajcarska gitaristkinja Maja LeRu Obradović, u saradnji sa glumicom Tamarom Dragićević, interpretira humor i nežnost koji kroz njenu muziku karakterišu omiljenu priču za sva vremena i sve generacije

  • 0

"Kratka svita za princa',' delo Maje LeRu Obradović bazirano na Egizeprijevoj knjizi ''Mali princ'', biće premijerno predstavljena beogradskoj publici u okviru BUNT festivala u četvrtak, 6. novembra 2014, u Ateljeu 212.

Kroz sedam stavova svite Maja, u saradnji sa glumicom Tamarom Dragićević, interpretira humor i nežnost koji kroz njenu muziku karakterišu omiljenu priču za sva vremena i sve generacije.

Maja LeRu Obradović je srpska i švajcarska gitaristkinja i kompozitorka, nosilac Ordena viteza umetnosti i književnosti (Chevalier de L’Ordre des Arts et des Lettres) francuskog Ministarstva kulture.

Majin rad kao kompozitorke crpi inspiraciju u književnosti i poeziji. Njene kompozicije se veoma često emituju u Sjedinjenim Američkim Državama i mnogim drugim zemljama.

Maja je rođena u Srbiji, a odrasla u Ženevi odakle se 2010. godine vratila da bi živela u rodnom gradu, Beogradu.

Na međunarodnom muzičkom festivalu u Stavangeru, Norveška, 2011. izvela je svoju originalnu kompoziciju za gitaru ''(Kratka svita za princa'' ( ''Short Suite for a Prince''), inspirisanu romanom Antoana de Sent-Egziperija, ''Mali princ''.

Na sceni ju je pratila norveška glumica Minken Fosheim. Predstava je potom izvedena u Ženevi, a prošle godine u SAD, Njujorku, Los Anđelesu i San Francisku.

Kratka svita za princa'' je producirana za pozorište, bazirajući se na naizgled jednostavnoj formu: narator i gitara na sceni. Ali to je višeslojna kombinacija koja obuhvata isprepletenu lomljivost i jačinu najnezaboravnijih momenata Egziperijeve knjige.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA