SVEŠTENIK IZ PAKLA: Nosi "armani" i "roleks", vozi BMW X5, a pre 11 godina je ubio čoveka!

Članovi Hrvatskog katoličkog centra u Sanšajnu tvrde da Vranješ koristi kongregaciju da bi finansirao raskalašan i raskošan životni stil, koji uključuje dizajnerska odela, skupocena vina i kockarske izlete

  • 56

Hrvatski katolički sveštenik Josip Vranješ, već 6 godina služi mise u crkvi smeštenoj u zapadnom predgrađu Melburna, iako je u Hrvatskoj osuđen za ubistvo muškarca i tešku povredu tinejdžera u sudaru koji je izazvao pod uticajem alkohola.

Članovi Hrvatskog katoličkog centra u Sanšajnu tvrde da Vranješ koristi kongregaciju da bi finansirao raskalašan i raskošan životni stil, koji uključuje dizajnerska odela, skupocena vina i kockarske izlete.

- Sve je to u Hrvatskoj. Ja sam slobodan. To je jedino što je važno - rekao je Vranješ.

Inače, Vranješ je u ovom gradu Australije često viđen bez odore u skupim odelima "Armani" i "Versaće" sa Roleksom na ruci. Poznat kao bahati vozač, trenutno vozi BMW X5 i često odlazi na odmor u Hrvatsku. A što se tiče izlazaka i životnog stila, ovaj sveštenik se hrani u restoranima gde se služe egzotični plodovi mora i kvalitetna i skupocena vina.

- Veliki broj ljudi pita kako je to moguće. Oni žele da znaju da novac koji doniraju crkvi, zaista ide crkvi i zajednici - rekao je jedan od pripadnika Hrvatske zajednice u Melburnu.

Nadbiskupija u Melburnu odbacuje svaku odgovornost za ponašanje hrvatskog sveštenika i način rada Hrvatskog katoličkog centra, i poručuje da je Vranješ u nadležnosti hrvatske crkvene hijerarhije.

(Telegraf.rs/ Izvor: theage.com.au)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vernik

    2. novembar 2014 | 18:34

    Sto ne pisete o nasim popovima? Pogledajte sta voze, kako se oblace i sta rade. Klasicna italijanska organizacija. Znate koja.

  • Natasa

    2. novembar 2014 | 17:15

    Kad se setim pokojnog patrijarha Pavla kad su pisali o njemu gde je spavao, i kako je kupio lisce i sredjivao oko patrijarsije kako je bio skroman i pobozan ovaj i jeste djavolji sluga!!!

  • Ne bih da vredjam ali..

    2. novembar 2014 | 17:47

    Katolicanstvo se oduvek baziralo na parama, novcu i bogaćenju, a pravoslavlje na iskrenoj veri i skromnosti. Doduse priznajem da postoje izuzeci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA