VULIN: Nemojte ni prstom po vazduhu crtati mapu velike Albanije!

Ministar za rad, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin, održao je večeras rodoljubiv govor na svečanoj akademiji koja je održana u Kosovskoj Mitrovici

  • 21

Aleksandar Vulin je od večeras je počasni građanin Kosovske Mitrovice, a to priznanje dobio je na svečanoj akademiji za “izuzetan doprinos u očuvanju jedinstva srpskog naroda na Kosovu i Metohiji”.

- Neka niko ne pomisli je bilo kakvo političko rešenje na prostoru Kosova i Metohije moguće bez države Srbije i njene Vlade i neka niko ne pomisli da ćemo politiku voditi i sprovoditi bez Srba sa Kosova i Metohije – poruičio je ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

Govoreći o pretnjama i priči o stvaranju velike Albanije Vulin je poručio "neka se niko ne igra crtanjem granica na Balkanu".

- Država Srbija ozbiljno shvata kada se neko igra imenom velike Albanije, kada podstiče stare sukobe i nove mržnje, shvata da svako prekrajanje granica, makar počelo prstom u vazduhu završi se nesrećom, pogibijom, tragedijom,grobovima, uništenim ljudskim životima. Granice su nacrtane i više se neće menjati, uređene su jasno Rezolucijom 1244 SB UN“ – rekao je Vulin.

Pozvajući Srbe na Kosovu i Metohiji na slogu i jedinstvo i da zaborave na podele jer će samo tako uspeti da se izbore sa nedaćama i stvore uslove za opstanak i ostanak na svojim ognjištima.

- Nemojte ni prstom po vazduhu crtati mapu velike Albanije jer bi to velika nesreća bila , država Srbija to ne želi ni da vidi ni da čuje i traži od međunarodne zajednice i od sveta da jasno poruče da toga nema i neće biti - poručio je Vulin.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ac

    2. novembar 2014 | 23:19

    Sta zapadni mediji ne razume, ajde da ja odem na americki fudbal i pustim dronu zastavom Al kaide, dobio bi smrtnu kaznu, kako mi znamo amerikance oni sve osudjuju po svetu sto se tice brutalnih kazni itd. ali amerika je ta drzava gde i dan danas smrtna kazna jos postoji. Toliko o demokratiji ;-)

  • Kosta

    2. novembar 2014 | 22:38

    BRAVO VULINE!!!!!!!!

  • ✩ Daimonion ✩

    2. novembar 2014 | 22:48

    Ma biće kako kaže Veliki Brat, ništa se mi tu ne pitamo, pitanje je samo koliko smo ostali duhovno jaki pa da ne prodamo obraz za šaku dolara!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA