POTVRĐENO: Beba u Jagodini zlostavljana!

Komisija za zlostavljanje dece Opšte bolnice, sastavljena od petoro lekara pedijatara, zaključila da se radi o povredama, da su uzrok prelomu ruke i hematomima, nasilne povrede i obratila se Policijskoj upravi i Centru za socijalni rad. Psihijatrijskim pregledom majke utvrđena njena retardiranost

  • 11

Direktor Opšte bolnice u Jagodini dr Darko Miletić izjavio je danas da je šestomesečno muško dete, koje je dopremljeno u ovu ustanovu iz sela Slatine kod Jagodine, s prelomom podlaktice i brojim hematomima, stabilno i da mu život nije ugrožen.

- Komisija za zlostavljanje dece Opšte bolnice, sastavljena od petoro lekara pedijatara, zaključila je da se radi o povredama, da su uzrok prelomu ruke i hematomima, nasilne povrede i obratila se Policijskoj upravi i Centru za socijalni rad koji to sada imaju u svojoj proceduri - rekao je Miletić.

- Brojni hematomi (krvni podlivi i modrice) nisu zbog hematoloških problema (bolesti krvi), sve smo temeljito iskontrolisali, već se sigurno radi o nasilnim povredama - rekao je Miletić.

Dete je zbrinuto u skladu sa standardima medicinske struke, stabilno je i nije životno ugroženo, istakao je Miletić. On je napomenuo da je psihijatrijskim pregledom majke utvrđena retardiranost.

Portparolo Policijske uprave u Jagodini Gordana Cvetić izjavila je da policija u saradnji s tužilaštvom i Centrom za socijalni rad radi na utvrđivanju činjenica.

Otac šestomesečnog dečaka demantovao je da su on i njegova supruga zlostavljali dete.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hrvatica

    3. novembar 2014 | 15:23

    Za ovako nesto nisam nikad do sad cula!!!

  • Jasmina

    3. novembar 2014 | 17:18

    Ne razumem, ako nisi sposoban da se staras o samom sebi na koji nacin ces se starati o deci. Mozda je zaboravljena tragedija od proletos kada se utopilo dvoje male dece jer je majka "blago retardirana" pa ih povela da bacaju kamencice u nabujalu reku... isti slucaj je i ovde, da ostavis retardiranu maloletnu osobu da se stara o bebi...stvarno ne razumem.

  • Belogradjan

    3. novembar 2014 | 16:08

    Smrdljivci na bebici se izivljavaju, toliko sam se potresao zbog ovoga da im nedao Bog da.su mi blizi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA