NIJE ŠALA: Ovaj srpski voz juri čak 160 kilometara na sat! (VIDEO)

Pruge koje omogućavaju vožnju maksimalnom brzinom su Batajnica - Stara Pazova - Golubinci, što je značajan deo puta do Novog Sada i Šida, kao i buduća pruga do Pančeva, koja je u izgradnji

  • 5

Na društvenoj mreži Jutjub pojavio se snimak voza švajcarskog proizvođača "Flirt" koga su kupile "Železnice Srbije" i koji, verovali ili ne, ide čak 160 kilometara na čas, što je gotovo neverovatno za naše uslove.

Novi voz i dalje je na probnim vožnjama, a kako kažu u ovom preduzeću, prvi putnici moći će njime da se voze krajem godine.

Pruge koje omogućavaju vožnju maksimalnom brzinom su Batajnica - Stara Pazova - Golubinci, što je značajan deo puta do Novog Sada i Šida, kao i buduća pruga do Pančeva, koja je u izgradnji.

Brzina od 160 kilometara na sat je maksimalna brzina Štadlerovih vozova.

Predsednik Skupštine „Železnica Srbije“ Zoran Anđelković je podsetio da su srpske železnice kupile 21 novi elektromotorni voz od švajcarske kompanije „Štadler“ nakon sprovedenog međunarodnog tendera i da je njihova ukupna vrednost oko 99 miliona evra, a da su sredstva obezbeđena zahvaljujući kreditu Evropske banke za obnovu i razvoj.

- Za „Železnice Srbije“ novi voz označava veliku prekretnicu, što će uz predstojeću rekonstrukciju infrastrukture i dalju nabavku voznih sredstava srpske železnice približiti nivou razvijenih evropskih železnica - kaže Anđelković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putnik

    4. novembar 2014 | 15:41

    Sta nam znace vozovi koji jure 160 km na sat kada su nam pruge jezivo lose? Od Beograda do Sida ima oko 116 km,a voz putuje 3 puna sata!!!!!

  • Milorad

    4. novembar 2014 | 16:47

    Nizbrdo?!

  • Str8

    4. novembar 2014 | 16:57

    Ovaj ide 160, ostali 100-120 a na vecem delu pruga ogranicenje od 50 zar ne? Lepa vest.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA