POSLE 13 GODINA: Otvoren novi Svetski trgovinski centar (FOTO) (VIDEO)

Celokupni projekat koštao je 3,9 milijarde dolara, a gradnja je trajala osam godina, što je rezultiralo novi centar koji je najviša građevina u SAD

  • 9

Posle više od 13 godina nakon što su Bliznakinje uništene u terorističkom napadu 11. septembra 2001. godine, njujorški simbol Svetski trgovinski centar ponovo je otvoren. U ovoj velikoj nesreći, nastradalo je oko 2.700 ljudi, a još uvek traje diskusija da li se zaista radi o terorističkom aktu ili o zaveri.

Zaposleni u kompaniji "Conde Nast" danas su prvi imali čast da uđu u novootvoreni neboder visok 104 sprata, po imenu "One World Trade Center". Celokupni projekat koštao je 3,9 milijarde dolara, a gradnja je trajala osam godina. Novi centar sada je najviša građevina u Sjedinjenim Američkim Državama.

- Panorama Njujorka je ponovo potpuna - rekao je Patrik Foje čija kompanija poseduje plac površine 16 hektara na kom se nalazi restaurirani simbol.

- Danas, kad smo otvorili vrata po prvi put, sećamo se da su snaga i hrabrost uvek pobeđivali slabost i kukavičluk. Američki duh koji brane ponosni Njujorčani, nikad neće biti poražen - istakao je guverner države Njujork Endru Kuomo.

Neboder se nalazi u centru placa, a pored njega se nalaze i ograđene baze nekadašnjih Kula bliznakinja i muzej.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/ Izvor: dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rs

    4. novembar 2014 | 16:43

    Oni ga srusili,oni ga i prave...

  • Ala

    4. novembar 2014 | 17:56

    Ma klasika , nikakva zavera i teroristi. Oni ga srusili,sve se to zna. Masoni, iluminati itd.... zasto je sad ovaj izgradjen i ima obelezja Trougla ? Sto nije u obliku pravougaonika ,nego sad ovako. Gde god se okrenes neke piramide, trougli. Smaraju vise ovi masoni !

  • Chicha.

    4. novembar 2014 | 18:00

    A kad se planira da padne i ko ce biti nabedjen za to?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA