ANALIZE POKAZALE: Limun iz Turske nije otrovan, slobodno ga koristite!

Analizom je utvrđeno da su nađene količine sredstava za zaštitu bilja u limunu iz Turske znatno su niže od onih definisanih Pravilnikom o maksimalno dozvoljenim količinama ostataka sredstava za zaštitu bilja u hrani i hrani za životinje

  • 12

Laboratorijski izveštaj pokazuje da je limun iz Turske bezbedan za ishranu ljudi, pokazala je najnovija kontrola pošiljke južnog voća poreklom iz Turske na ostatke sredstava za zaštitu bilja, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Na osnovu utvrđenih količina ostataka sredstava za zaštitu bilja u uzorku, može se zaključiti da je pošiljka limuna potpuno usaglašena, navodi se u saopštenju Ministarstva, prenosi Fonet.

Kako se ističe, nađene količine sredstava za zaštitu bilja znatno su niže od onih definisanih Pravilnikom o maksimalno dozvoljenim količinama ostataka sredstava za zaštitu bilja u hrani i hrani za životinje. Dodaje se da su utvrđene količine imazalila 0,055 miligrama po kilogramu, dok je maksimalno dozvoljena količina pet miligrama po kilogramu.

Poslednjih dana pojavile su se spekulacije da se u Srbiji prodaje jeftiniji limun iz Turske i da je prskan imazalilom, opasnim po zdravlje.

(Telegraf.rs / FoNet)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • gvozden

    4. novembar 2014 | 19:30

    Ta nemojte kasti!!! Da vam verujemo, malo sutra

  • националиста

    4. novembar 2014 | 19:46

    То треба сад да вам верујемо?

  • Dag

    4. novembar 2014 | 21:30

    Pa zar vam nije jasno, da je u pitanju propagandni rat.Pre mesec dana, kostao je preko 400 din... (Izracunajte gubitak,onog, koji je imao monopol.)...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA