Sreten Lukić kaznu će služiti u zatvoru u Poljskoj

Sud u Varšavi je, takođe, zatražio više informacija o zdravstvenom stanju drugog haškog optuženika iz Srbije, Vladimira Lazarevića, koji je osuđen na 14 godina zatvora. Haški tribunal zatražio je od Poljske da i Lazarević služi kaznu u toj zemlji

  • 6

Sud u Poljskoj odlučio je da dozvoli da penzionisani general srpske policije Sreten Lukić kaznu zatvora služi u poljskom zatvoru. Lukića je Haški tribunal osudio za ratne zločine na Kosovu na 20 godina zatvora.

Sud u Varšavi je, takođe, zatražio više informacija o zdravstvenom stanju drugog haškog optuženika iz Srbije, Vladimira Lazarevića, koji je osuđen na 14 godina zatvora. Haški tribunal zatražio je od Poljske da i Lazarević služi kaznu u toj zemlji, preneo je AFP.

Poljski ministar pravde trebalo bi da donese konačnu odluku da li će Lukić (59) služiti kaznu na teritoriji Poljske. Lukić je najpre, u februaru 2009, osudjen na 22 godine zatvora, ali je kazna, na osnovu žalbe, u januaru smanjena na 20 godina. Ako odluka suda bude prihvaćena, Lukić će biti drugi srpski haški optuženik koji služi kaznu u Poljskoj.

Bivši general vojske Republike Srpske, Radislav Krstić, stigao je u Poljsku u martu, na odsluženje ostatka kazne od 35 godina zatvora, na koju je osudjen zbog učestvovanja u masakru u Srebrenici 1995. godine.

Poljska je jedna od 17 zemalja koje su se obavezale da će primiti one koje je Haški sud osudio za ratne zločine.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grof

    4. novembar 2014 | 22:24

    Sta reci...budite jaki,izdrzite nekako...bog vas blagoslovio..

  • cuvar ognjista

    4. novembar 2014 | 21:58

    Ovaj čovjek je nevin! Simatovic i stanisic su zlikovci. Ovo govori pripadnik crveni beretki. Sad vidim da je stanisic namjerno uništio kapetana Dragana. Simatovic je Hrvat podmuklo je vukao poteze da uništi srpsku krajnu

  • русииа

    5. novembar 2014 | 01:18

    Србијо срамоти се ко те води ! Све издадоше на немилост белосветским зликовцима

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA