NEVALJALI OBAMA: Evo kako Putin kažnjava predsednika SAD! (FOTO)

Na izložbi karikatura u glavnom gradu Rusije prikazana je nadmoć Vladimira Putina nad američkim predsednikom, a mnoge od njih su izazvale veliku pažnju u Americi. Smatra se da ova dela nose poruku vezanu za dešavanja i stanje u svetu

  • 6

Umetnička izložba u galeriji, pod imenom "Bez cenzure", otvorena je u Moskvi sa više od 100 dela koja prikazuju superiornost predsednika Rusije Vladimira Putina u odnosu na američkog predsednika Baraka Obamu.

Karikatura koja je privukla najviše pažnje, a naročito u Americi, je ona na kojoj Putin disciplinuje dečaka Obamu u školskoj uniformi tako što ga udara po zadnjici dok leži presavijen preko njegovog krila. Smatra se da ovo delo nosi poruku vezanu za dešavanja i stanje u svetu, kao i o svetskoj politici, posebno naglašavajući rat u Ukrajini i aktuelne sankcije.

I na ostalim slikama prikazan je predsednik Rusije i njegova nadmoć, dok je američki predsednik predstavljen kao dete ili čak, može se reći, kao "budala". Vizuelnim prikazom poručuje se mnogo toga o vođama najmoćnijih država i velikih naroda, tako da se ova izložba može svrstati u umetničku propagandu.

Među karikaturama predvodnika ovih super-sila, nalazi se i ona na kojoj Putin slika selfi dok Obama drema u prostoriji Bele kuće, Barak kako upravlja svojim marionetama, kao i Putin koji je lekar u bolnici gde američki predsednik leži u ludačkoj košulji.

Vitali Podvicki je karikaturista koji je stvorio ovu neverovatnu provokativnu umetničku izložbu koja je zainteresovala svetsku javnost, a naročito uzdramala javnost SAD-a.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ja

    5. novembar 2014 | 13:50

    Amerika je mnogo moćnija od Rusije, Amerika je centar sveta.

  • Zoran

    5. novembar 2014 | 11:57

    Kompleksi su teska bolest. Rusofili, ovo je vasa hrana.

  • ANTE BAN

    5. novembar 2014 | 16:54

    Ovo je teška- čak preteška kazna Obami! Još ako dodamo ono njegovo plakanje o čemu smo čitali pred par dana; pa taj Obama je manji od makova zrna!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA