Kompanija "Meter&Control" predstavila evropskoj stručnoj javnosti pametna brojila proizvedena u Srbiji

Na uglednom sajmu „European Utility Week“ koji se održava u Amsterdamu od 4. do 6. novembra, kompanija „Meter&Control“ je premijerno evropskoj stručnoj javnosti predstavila pametna brojila proizvedena u Srbiji, koja omogućavaju daljinsko upravljanje i kontrolu potrošnje električne energije

  • 1

Dobijanjem IDIS sertifikata za pametna brojila, kompanija „Meter&Control“ se svrstala u grupu od pet svetskih proizvođača koji ga poseduju, a čija delatnost pokriva kompletno svetsko tržište i time omogućila predstavljanje svojih proizvoda globalno.

Na ovom sajmu stručna javnost ima priliku da se upozna sa brojilima proizvedenim po najsavremenijim svetskim standardima, koja pružaju višestruke prednosti kao što su: detekcija pokušaja ometanja merenja, detekcija prisustva magnetnog polja, detekcija skidanje plombe, merenje kvaliteta isporučene električne energije (varijacije napona, prekide u napajanju...).

Veoma značajna funkcija je i upravljanje potrošnjom. Ona se realizuje pomoću sklopke koja je ugrađena u brojilo. Benefite imaju i krajnji korisnici, a najznačajniji su: račun na bazi stvarne potrošnje, tako da se broj reklamacija računa svodi na minimum, kao i mogućnost aktivnog učešća u kontroli svoje potrošnje.

Brojila su namenjena za upotrebu u svim kategorijama potrošnje (domaćinstva, komercijalni i industrijski korisnici).

- Domaći proizvođači pametnih brojila električne energije, kakav je i kompanija ‘Meter&Control’, mogu biti nosioci njihove masovne primene najpre u Srbiji, a takva referenca bi nam omogućila da proširimo izvoz domaće tehnologije u Evropi i svetu. Na razvoju ovog tipa brojila naše kompanije radio je stručni tim od 30 inženjera, a u tehnologiju smo investirali 3 miliona evra. Izuzetno mi je zadovoljstvo da nakon svog uloženog truda i vremena provedenog na razvoju naših pametnih brojila, imamo priliku da ih predstavimo evropskoj stručnoj javnosti i to upravo na mestu gde su okupljeni najveći svetski stručnjaci – izjavio je Jovan Vujasinović, direktor kompanije „Meter&Control” i Predsednik Grupacije proizvođača opreme za merenje električne energije pri Privrednoj komori Srbije.

Sistem koji proizvodi kompanija „Meter&Control" omogućava „humano isključenje" pomoću kojeg se ograničava potrošnja na određeni broj kilovata, tako da potrošač može da ostvari svoje životne potrebe korišćenjem odobrene količine struje. Ovo se uobičajeno može koristiti kod kupaca kod kojih postoji dug za električnu energiju, a da se kupac ne isključuje potpuno sa mreže. Potrošačima je ovim onemogućeno da ulaze u veliku potrošnju i dobijaju visoke račune, koje nisu u mogućnosti da izmire a snabdevačima pruža priliku da vrše isporuku struje bez prekida ka potrošaču.

Kompanija „Meter&Control“ sa sedištem u Zemunu osnovana je 2008. godine. Zahvaljujući timu koji čini više od 60 zaposlenih ostvaruje kompletan proces rada od ideje do plasmana. Pametna brojila kompanije se koriste širom regiona, a u planu je plasman na svetska tržišta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA