PLJUNUO STUDENTKINJU U LICE: Incident na tribini o legalizaciji marihuane na FPN-u!

Jedan iz grupe mladića iz organizacije "Studentska akcija - studenti protiv narkomanije", koji su upali na skup, pljunuo je u lice studentkinju, učesnicu tribine, a skup je zatim prekinut na insistiranje dekana FPN Ilije Vujačića, koji je bezuspešno pokušao da izbaci izgrednike iz sale

  • 34

Tribinu na Fakultetu političkih nauka koju je organizovala studentska organizacija "Studenti za slobodu FPN" na temu legalizacije marihuane, prekinula je večeras grupa mladića koji su gađali prisutne flajerima i vređali studente parolama povicima "narkomani, najgori ste šljam".

Jedan iz grupe mladića iz organizacije "Studentska akcija - studenti protiv narkomanije", koji su upali na skup, pljunuo je u lice studentkinju, učesnicu tribine, a skup je zatim prekinut na insistiranje dekana FPN Ilije Vujačića, koji je bezuspešno pokušao da izbaci izgrednike iz sale.

Grupa mladića upala je na skup sat vremena nakon početka tribine pod nazivom "Vremena se menjaju, legalizuj" na kojoj je promovisana kampanja da se prekine rat drogama.

Vujačić je samo kratko rekao da je morao da prekine skup da ne bi došlo do incidenata, a ostala je nepoznanica da li je neko od mladića koji su prekinuli skup i student Fakulteta političkih nauka.

-  S obzirom da ovo nije prvi napad na "Studente za slobodu" (SZS), apelujemo na nadležne organe da posebnu pažnju obrate na ekstremističke grupacije koje ukidaju slobodu govora i ugrožavaju bezbednost studenata Beogradskog univerziteta. Naš apel se jednako odnosi na ekstremiste leve i desne provinijencije - zahteva se u saopštenju Libertarijanskog kluba Libek.

Podsetimo, od strane ekstremnih levičara 2013. napadnut je koordinator "SZS Filozofski fakultet", a isti akteri nasilno su prekidali tribine SZS-a na Filozofskom i Pravnom fakultetu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M

    5. novembar 2014 | 21:04

    Znaci supstanca kod koje ne postoji zabelezen slucaj da je nekom naudila a kamoli uzrokovala smrt, cak naprotiv, je ilegalna dok su cigarete i alkohol, od kojih svakodnevno milioni umiru, legalne?! Kupuju se u supermarketima, trafikama, automatima...itd...uzrokuju najgore moguce bolesti, fizicku zavisnost, i to je ok i legalno, a marihuana je nesto lose sto treba biti ilegalno?? Ljudi puse, piju alkohol, piju sedative...kad neko vidi osobu kako sedi u kaficu sa cigaretom i flasom necega to je ok, ali ako bi videli nekog sa dzointom, on je narkoman?? Iako prve dve supstance pored loseg uticaja na zdravlje izazivaju i fizicku zavisnost a marihuana ne, iako svaki pusac pusi jer mora, jer je zavisnik od nikotina, on nije narkoman ali neko ko povremeno pripali dzoint, jer to zeli, jeste?! Sta treba da bude ilegalno a sta ne nije predmet debate izmedju politicara koji blage veze nemaju sa tim stvarima, vec naucnici trebaju odlucivati sta je lose a sta ne, i samim tim sta treba biti legalno a sta ne, politicari samo trebaju to pretociti u zakon...pitam se samo koliko ljudi, koji su procitali tekst, su to uradili uz cigaretu bez koje se tresu a opet ce nazvati one koji puse marihuanu narkomanima...

  • Vasa

    5. novembar 2014 | 20:01

    Tolerantnost u Srbiji ne postoji! Najgori sljam je isplivao, gradjanska Srbije je nestala.

  • nikola robijaa

    5. novembar 2014 | 20:29

    u kakvoj to drzavi ja zivim pa ovakvi seljaci kakvi su ovi opancari sa fotografije daju sebi za pravo da pljuju po univerzitetskim ustanovama e da mi je sresti ovog bradatog opancara sa fotografije tacno bih mu pokazao sta su to "urbane" batine pa bi se sutradan vratio tamo odakle je dosao u nas grad !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA