Zbog štrajka advokata odloženo 120.000 suđenja!

Od plana da se završi 20 odsto starih slučajeva nema ništa. Udarni meseci za sudije i advokate su septembar, oktobar i novembar, a tada maltene nije održano nijedno suđenje, rekao je Dragomir Milojević, predsednik Vrhovnog kasacionog suda i Visokog saveta sudstva

  • 2

- Za dva meseca koliko traje štrajk advokata u Srbiji, odloženo je oko 120.000 suđenja - rekao je za "Politiku" predsednik Vrhovnog kasacionog suda i Visokog saveta sudstva Dragomir Milojević.

Milojević je rekao i da se tačan broj odloženih suđenja ne zna, jer nisu svi sudovi u Srbiji vodili evidenciju o tome.

- Na primer, u Osnovnom sudu u Nišu odloženo je 98.000 suđenja, a u Višem sudu u ovom gradu 7.500 - dodao je on.

Milojević je rekao i da su predstavnici VS S-a tražili od svih sudova da dostave podatke o broju suđenja koja su odložena, jer se očekuje da će te podatke tražiti relevantne agencije ili nevladine organizacije.

- Šteta ne može da se izračuna, a posledice su dalekosežne - upozorio je Milojević, dodajući da najveći problem predstavljaju "stari" predmeti.

- Od plana da se završi 20 odsto starih slučajeva nema ništa. Udarni meseci za sudije i advokate su septembar, oktobar i novembar, a tada maltene nije održano nijedno suđenje. Sudije zato neće snositi odgovornost ukoliko ne reše predmete u zadatom roku -  rekao je Milojević.

(Telegraf.rs / Politika)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA