Vašington i Oregon legalizovali marihuanu! (FOTO) (VIDEO)

Prestonica Vašington i država Oregon su stale na stranu lobija za legalnu upotrebu marihuane. U Distriktu Vašington 65 odsto glasača podržalo je legalizaciju marihuane, dok je u Oregonu ovo pitanje prošlo sa 54 odsto podrške

  • 1

Građani američke savezne države Oregon i Distrikta Vašington glasali su za legalnu upotrebu marihuane pošto je u više država i gradova, pored izbora za Kongres, organizovan referendum i o drugim pitanjima - legalizacije abortusa, gej brakova, genetski modifikovane hrane...

Oregon i prestonica Vašington su stali na stranu lobija za legalizaciju marihuane dve godine pošto je legalizovana upotreba kanabisa za rekreativnu svrhu u Koloradu i saveznoj državi Vašington.

Prema preliminarnim rezultatima referenduma, u Distriktu Vašington 65 odsto glasača podržalo je legalizaciju marihuane, a 28 odsto je bilo protiv, dok je u Oregonu ovo pitanje prošlo sa 54 odsto podrške, dok je 46 odsto građana bilo protiv.

- Sve više ljudi shvata da ima logike da se podrži licenciran, regulisan i oporezovan biznis od prodaje marihuane naspram narko-kartela - rekao je predsednik grupe Industrija marihuane Majk Eliot iz Kolorada.

Rezultate su sa oduševljenjem pozdravili građani na ulicama američke prestonice, prenosi Frans pres.

- Ovo je veliki dan u borbi protiv (trgovine) drogom u Distriktu Kolumbija - rekao je vođa kampanje Majk Bernet.

Referendum o tom pitanju je održan i na Floridi, gde su građani podržali upotrebu marihuane u medicinske svrhe.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stojko Budživojević ex Budživoje Stojković

    6. novembar 2014 | 14:49

    Opet kaskamo umesto bar u tome da prednjačimo kad već imamo i sirovinu i snabdevače.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA