GORI PUTINE: Britanci spalili ruskog predsednika na lomači! (FOTO) (VIDEO)

Lutka u obliku Putina, koja je obučena u zeleni donji veš kakav je nosio Borat, sedela je na tenku, a spaljena je u Luisu, na jugu Velike Britanije

  • 22

Modeli ruskog predsednika Vladimira Putina i doskorašnjeg predsednika Evropske komisije Žoze Manuel Baroza bili su među lutkama koje su prošle noći ritualno spaljene povodom praznika u Velikoj Britaniji, "Noć lomače" (Bonfire Night).

Svakog 5. novembra u Britaniji se obeležava "Noć lomače" u znak sećanja na Gaja Foks koji je 1605. godine pokušao da digne u vazduh engleski parlament. Taj dan se proslavlja uz vatromet i logorsku vatru.

Lutka u obliku Putina, koja je obučena u zeleni donji veš kakav je nosio Borat, sedela je na tenku, a spaljena je u Luisu, na jugu Velike Britanije. Dok je lutka od 10 metara, u obliku Baroza, koji je upravo otišao sa funkcije prvog čoveka EU, spaljena je u Edenbridžu, na jugozapadu Engleske.

Dve velike lutke Aleksa Salmonda, koji je u septembru izgubio referendum o nezavisnosti Škotske, povučene su sa festivala pošto je objavljivanje njihovih fotografija na internetu izazvalo talas protesta.

U centru Londona je došlo do sukoba policije i hiljade antikapitalističkih demonstranata koji su pozvali na "revoluciju". Oni su učestvovali u Maršu miliona koji su u više gradova sveta organizovali aktivisti iz grupe "Anonimus" povodom dana Gaja Foksa. 

Demonstranti su takođe pokužali da upadnu u sedište Bi-Bi-Sija, ali ih je zaustavila policija, pri čemu je uhapšeno 10 demonstranata.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CCCC

    6. novembar 2014 | 16:29

    Kako su napravili originalnu sličnost sa Putinom neverovatno!Englezi, legenda ste

  • Mi Vi Oni

    6. novembar 2014 | 15:04

    Ima da gorite i vi jos malo...svo zlo od vas dolazi...!!!

  • DELIJA ZAUVEK

    6. novembar 2014 | 16:57

    Najveci svetski primitivci zaostali u evoluciji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA