UBIJEN? Kritičar Vladimira Putina pronađen mrtav u Moskvi! (VIDEO)

Aleksej Devotčenko (49), koji je nastradao pod nepoznatim okolnostima, u protekloj deceniji učestvovao je u više antivladinih protesta, davao podršku LGBT zajednici u Rusiji i kritikovao Moskvu zbog podrške separatistima u istočnoj Ukrajini

  • 20

Glumac i oštri kritičar predsednika Vladimira Putina, Aleksej Devotčenko (49), pronađen je mrtav u sredu u svom stanu u Moskvi. Ruska policija tvrdi da uzrok smrti popularnog glumca još uvek nije poznat.

Lokalni istražitelji navode da nisu pronašli nikakve tragove nasilne smrti i da je autopsija u toku, kako prenose ruske novinarske agencije. Inače, Devotčenoko je u protekloj deceniji učestvovao u više antivladinih protesta, davao podršku LGBT zajednici u Rusiji i kritikovao Moskvu zbog podrške separatistima u istočnoj Ukrajini.

Glumac i kolega pokojog Devotčenka, Stanislav Sadalski, na svom blogu je napisao da ima informacije o tome da je njegov prijatelj ubijen. Ono što je kontradiktorno, jeste policijski izveštaj u kom stoji da je jednom prilikom preminuli pronađen kako leži u lokvi sopstvene krvi nakon što je u alkoholisanom stanju i izlivima besa naneo sam sebi teške povrede, pisao je ruski tabloid "LifeNews" za koji se smatra da je glasilo bezbednosnih službi.

- Muka mi je od ove carske države, muka mi je od njenih laži, zavera, davanju legimiteta krađi, primanju mita i zbog svih ostalih njenih "vrlina" - rekao je jednom Devotčenko. On je demonstrativno odbio nekoliko ruskih državnih odlikovanja koja mu je dodelio Putin, jer je bio nezadovoljan trenutnim režimom.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/ Izvor: echo.msk.ru)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CCCC

    6. novembar 2014 | 18:27

    Diktator je umešan u ubistvo ovog novinara.Nije ovo prvi slučaj

  • zika

    6. novembar 2014 | 19:53

    Ruski idiotizam, prema neistomiljenicima.

  • ANTE BAN

    6. novembar 2014 | 18:00

    Ovome naivčini izgleda nisu bili dovoljna opomena slučajevi "Politkovskaja" usred Moskve i "Litvinenko" u Londonu.Uostalom- kakav je to način podvrgavati kritici ruskoga cara? Opoziciju treba ukinuti i raspustiti i eto demokracije!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA