NAJVEĆA PUTINOVA TAJNA: Megajahtu krije u Hrvatskoj! (FOTO)

Luksuzna jahta ima atraktivno uređene salone i sobe za 12 putnika i isto toliko članova posade. Većina prostorija je od mermera, a poseduje i prostrani predsednički apartman. Čajka, kako joj je ime, duga je gotovo 55, a široka 10 metara, a može da plovi brzinom od 14 čvorova

  • 10

Luksuzna jahta Ruske Federacije Čajka (galeb), koja se po svojoj veličini izdvaja od drugih, nalazi se u marini u Trogiru u Hrvatskoj. Ovom veličanstvenom jahtom vrlo rado putuje Vladimir Putin, a ona je stacionirana u marini Danka Končara, prenosi  sajt "24sata.hr".

Na žalost, iz marine niko ne daje informacije o tome čija je jahta. I Trogirani su na pitanje o Čajki samo slegali ramenima, ali svi ističu kako im je drago što su kvalitet trogirskog brodogradilišta i marine prepoznale i “face” poput Putina. 

Iz marine nisu mogli da potvrde hoće li Galeb prezimiti kod njih. Poslednji put je ova jahta, vredna 31 miliona evra, u Trogiru bila od februara do aprila kada je obavljen njen remont.

Čajku su sagradili 2009. godine u Turskoj pod imenom "Leo Fun" po nacrtima italijanskog dizajnera Paola Kaljarija. Dve godine kasnije ovu jahtu je kupio tadašnji predsednik Ruske Federacije Dmitrij Medvedev.

Luksuzna jahta ima atraktivno uređene salone i sobe za 12 putnika i isto toliko članova posade. Većina prostorija je od mermera, a poseduje i prostrani predsednički apartman. Čajka je duga gotovo 55, a široka 10 metara, a može da plovi brzinom od 14 čvorova.

(Telegraf.rs )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • adff

    6. novembar 2014 | 16:33

    kad mu braca nema more mora kod nas xd

  • Kumara

    6. novembar 2014 | 17:04

    Ovo je Putinova jahta kolko li moje pokojne babe Milke!!!I čuj bolan,Jahtu čuva kod Hrvata..Pored tolkog Ruskog Mora..mislim malo smiješno...Ako je ičija onda je Jahta, nekog tajkun Amerikanca,ili nekog Južno Amerikanca Hrvatskog porjekla!!

  • ANTE BAN

    6. novembar 2014 | 16:58

    DA- ovog proljeća bila je na remontu i nekim izmjenama interijera u brodogradilištu Trogir(kod Splita). Rusi su dobre platiše, i u nas i naše majstore imaju veliko povjerenje. Ipak- nije bilo lako Putinu kupiti ovoliku jahtu od plate,pa bi se svi trebali ugledati u njega kao štedišu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA