PUTIN OPTUŽUJE: Britanci i Francuzi su krivi za uspon Hitlera!

Putin je izjavio da istoričari pokušavaju da zataškaju Minhenski sporazum iz 1938. godine, kada su se Britanija i Francuska dogovorile da Adolf Hitler okupira delove Čehoslovačke. Kompromis sa Hitlerom morao je da vodi u ogroman sukob

  • 8

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da su Britanija i Francuska odgovorne za uspon Adolfa Hitlera u Evropi. Putin je izjavio da istoričari pokušavaju da zataškaju Minhenski sporazum iz 1938. godine, kada su se Britanija i Francuska dogovorile da Adolf Hitler okupira delove Čehoslovačke.

Upravo to je dovelo do raspadanja Poljske i drugih istočnoevropskih zemalja na početku Drugog svetskog rata. Ugovorom o neagresiji Poljska je praktično nestala sa mape.

Putin je na sastanku mladih istoričara u Moskvi rekao da je Nevil Čemberlen, britanski premijer, nakon sklapanja Minhenskog sporazuma po dolasku u London izjavio: "Ja sam vam obezbedio mir".

- A Vinston Čerčil je tada izjavio da je rat neizbežan, a da kompromis sa agresorom u vidu hitlerovske Nemačke jasno vodi do budućeg vojnog sukoba - objasnio je Putin.

Pozivajući se na sporazum Ribentrop-Molotov, iz 1939. godine, koji je Moskva sklopila sa Hitlerom, on je objasnio da ozbiljna istraživanja mogu pokazati da su to metode spoljne politike.

Međutim, dan nakon što je sklopljen ovaj sporazum sa Moskvom, Hitler je napao Poljsku. Nacisti su lako napredovali bez značajne opozicije, dok su se Francuzi i Britanci držali po strani.

Neki kritičari su izjavili da Putin koristi i menja istorijske događaje, kao sredstvo za jačanje autoritarne vladavine.

(Telegraf.rs / Izvor: independent.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DEDA

    7. novembar 2014 | 21:21

    Putine, debilcino ruska ,ti si smece komunisticko.

  • DEDA

    8. novembar 2014 | 07:17

    Dali primjecujete slicnost ove dvojice?

  • Србин

    7. novembar 2014 | 17:14

    Свака ти част брате наш Словенски историју треба преправити и грешке исправити! Слава Роду!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA