KRISTIJAN GOLUBOVIĆ: Ja sam lav za savanu, a ne za zatvor!

Niko mi u ovoj zemlji nije dao šansu da vidimo da li sam popravljiv. Šarićevci su se za tone droge nagodili za 5, 6 godina robije, a ja sam za 100 grama dobio 14 i po godina, priča Kristijan Golubović

  • 27
Kristijan Golubović Foto: S. Pikula

Najpoznatiji srpski osuđenik Kristijan Golubović kaže da su ga kriminalcem napravili policija i mediji, a ne "zato što je napravio neka krivična dela za koja je ležao"!

Zbog toga ga, kaže, drakonski kažnjavaju, pa je zbog 100 grama droge dobio 14 i po godina, dok su se "šarićevci nagodili sa sudom i za tone droge dobili pet ili šest godina".

- Ja sam u pritvoru proveo četiri godine i za to vreme sam tamo video 250 pravih narko-dilera i jedno 100 nabeđenih. I svi su, osim mene, u roku od dve godine izašli na slobodu. Svi ti sa tonama, kilogramima, gramovima droge pušteni su iz pritvora, a ja sam dobio 14,5 godina od sudije koja ima lični problem sa mnom - tvrdi Kristijan za list "Informer".

Na pitanje koji je to "lični" problem, Golubović odgovara:

- Njen je sestrić narkoman i u kući je pokrao neki novac, stvari i za istovetno delo kao moje dobio je 3,5 godina obavezne mere lečenja u zatvoru. I on uživa! A ja nisam njenom sestriću prodavao drogu, pa da me ona iz inata tako osudi! A dala mi je 14,5 godina jer me smatra nepopravljivim, s namerom da iz zatvora izađem kao starac - nastavlja Golubović.

Golubović, ipak, priznaje da u pojedinim situacijama može biti opasan.

- Ja jesam takozvani opasan čovek, ali kada? Kad me diraju, naravno. Prelazio sam granice normaliteta i na konto toga dobio neko ime da sam opasan i šta ti ja znam - kaćže Kristijan i dodaje da mu je droga nameštena.

- Postoji priča da sam ja ošamario nekog užeg člana Đilasove klike (Dragan Đilas), neko je izmislio da sam Srđana Šapera ili nekog iz te ekipe povredio u "Maderi", a to nije tačno. I naravno, prave mi klasičnu nameštaljku - objašnjava Kristijan.

Prema njegovim rečima, u tu priču su umešali jednu maloletnicu, njegovu majku i Crkvu Svetog Marka.

- Narodu su pokazali kako je demokratska vlast tobože toliko operativna da ne može ni jedan Kristijan da radi šta hoće. A ja, kukavac, tad sam u džepu imao možda par hiljada evra, a oni pokrali milione - kaže Kristijan.

U policijskoj akciji "Morava", podseća on, uhapšeno je oko 1.200 ljudi.

- Samo prvog dana saslušano je njih 500, a procesuirana je 21 osoba. Od toga ja i moja takozvana banda od sedam članova. Znači, "Morava" je napravljena da se doaka meni i "bandi Pere Kvrdžice", na čelu sa mojom majkom od 60 i kusur godina, jednim pevačem sa Ibarske, taksistom i klinkom - priča Golubović.

Kristijan je prekjuče pred Apelacionim sudom pomenuo i da "tamo neke pevaljke dobijaju nanogicu, a njemu daju drakonsku kaznu".

- Znamo da je 20 ljudi koji su uništili ovu zemlju, pokrali je i ojadili dobilo nanogicu. Oni su u kućnom pritvoru, a ti, Kristijane, idi u zatvor. Pazi, ja sam i u zatvoru i na slobodi lav. Ali zašto bi lava, predodređenog za savanu, za preriju, vraćali u kavez kad to ne zaslužuje jer nije ubio, nije prodavao drogu - navodi Golubović.

(Telegraf. rs / Informer)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nadja

    7. novembar 2014 | 14:27

    Pustite coveka lovite krupne zverke Kristijan je najmanji problem u ovoj zemlji

  • D.J

    7. novembar 2014 | 15:03

    Kristijan je najmanje opasan za Srbiju! Hapsite i sudite one sto su upropastili ekinimiju i sve ostalo sta je bilo.Pustite covjeka na miru... Nedaj se Lave najjaci samo opstaju

  • draleRS

    7. novembar 2014 | 14:56

    u pravu je,kazna je prevelika

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA