Evo kako vežbaju telohranitelji Kim Džong Una (VIDEO)

U Severnoj Koreji je bitna lojalnost i verovanje da je vođa Bog da bi se preživelo. Telohranitelj oca Kim Džong Una ispričao je da sadašnji lider ove zemlje oseća strah, zbog čega se i ponaša okrutno, i ponekad neuračunljivo

  • 0

Razbijanje glavom nekoliko poređanih pločica, lomljenje ploča granita čekićem na grudima, razbijanje sijalice jednim prstom... Sve su to kvalifikacije za posao koje morate da imate ako želite da štitite elitu Severne Koreje.

Propagandni snimak iz Severne Koreje pokazuje zapanjujući niz fizičkih podviga telohranitelja koji koriste tekvondo i druge borilačke veštine. Vizuelno veoma impresivno izgleda, ali se postavlja pitanje koliko bi ove veštine pomogle kada bi se dogodio atentat oružjem sa veće razdaljine.

Leo Jong-guk je bio telohranitelj pokojnog Kim Džong Ila, oca Kim Džong Una, deset godina pre nego što je preuzeo kontrolu nad Severnom Korejom. On kaže da je prošao kroz sličnu obuku pre nego što je bio spreman da zaštiti lidera.

- Teški su treninzi, a zbog čega? Da bi se izgradila lojalnost. Pištolj neće dobiti rat a tekvondo služi samo duhu, ali je to stvar lojalnosti - počinje priču Leo Jong-guk.

U intervjuu za CNN, Li kaže da je njegova obuka takođe uključivala više tradicionalnih metoda, vežbanje pucanja u metu, fizičke i taktičke treninge, plivanje i vožnju broda. Ali, to je samo deo programa.

Veći deo programa je ideološko ispiranje mozga. Li kaže da je on obučavan da veruje da je Kim Džong Il Bog, i da je jedini razlog njegovog rođenja da služi i štiti "dragog vođu". Za skoro 11 godina koliko je bio uz Kim Džong Ila, kaže da je video čoveka koji je konstantno bio okružen strahom. Priseća se njegova "dva lica", opisujući ga kao nekog ko bi vam dao zlato kada bi bio srećan, i naručivao smrtne kazne kada nije.

- Kada bi došao automobilom negde, saradnici koji su imali između 60 i 70 godina bi pobegli da bi se sakrili od njega. Oni su ga se plašili jer kad nije bio srećan, bio bi nepristojan i mogao bi da naredi odrubljivanje glava - priča telohranitelj bivšeg lidera.

Ispričao je i da je jedan visoki funkcioner koristio privatni lift i pepeljaru Kim Džong Ila, a kada je to saznao, poslao ga je u koncentracioni logor gde je i umro.

Li kaže da je severnokorejski lider bio okrutan kada je radio kod njega. Ali, da je tek nakon što je pobegao u Južnu Koreju shvatio da je Kim Džong Il pravi diktator, kao što je bio i njegov otac Kim Il Sung, i kao što je sad njegov sin Kim Džong Un. Zabrinut je da je vrhovni vođa Kim Džong Un možda najgori od svih.

- On je ubio svog strica, koga čak ni Kim Džong Il nije mogao da ubije. Kao da je moć treće generacije dinastije Kim postala okrutnija. Kim Džong Un je stvorio odanost, ali je ona lažna i zasnovana je na strahu - kaže Li.

Pošto je video bogate palate vođe, hrane i žene u izobilju u njima, iskusio je i drugu krajnost života u Severnoj Koreji. Nakon što je pokušao da pobegne 1994. godine, uhvaćen je i poslat u ozloglašeni brutalni politički kamp Jodok.

Nakon što je iz njega uspešno pobegao, sada je jedan od 25.000 ljudi koji su prebegli i sada nazivaju Južnu Koreju svojim domom.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor:cnn.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA