NEVIĐENO: Otvoren prvi salon za uklanjanje vaški u Srbiji!

Pregledom kose pod lupom počinje tretman uklanjanja vaški, objašnjava vlasnik salona Vladimir Gaćeše. Kada se utvrdi stanje na terenu, kosa se "opere" odgovarajućim sredstvom

  • 17

Nedavno je prvi put u Beogradu i u Srbiji otvoren salon za uklanjanja vaški iz kose, a radi svakoga dana.

- Ćerke su vaške, izgleda, "pokupile" na moru. Ni pomislila nisam da se zbog njih češu. A, kad sam otkrila, već su "okupirale" i moju glavu. Kupovali smo šampone i svu "hemiju" koja može da se nađe, ali nam ništa nije pomoglo, a verovala sam da nam se to ne može dogoditi, jer baš vodimo računa o ličnoj higijeni - kaže usplahireno Marija.

Umirila ju je pedijatrijska sestra, pisu "Novosti".

- Nema, gospođo, razloga za sramotu, jer vaške mnogo vole čistu kosu. Sedite, da pod velikom "lupom" pogledamo kako su se "rasporedile", koja su vrste i koje boje, a zatim ćemo da ih se rešimo - rekla je sestra.

Pregledom kose pod lupom počinje tretman uklanjanja vaški objašnjava vlasnik salona Vladimir Gaćeše. Kada se utvrdi stanje na terenu, kosa se "opere" odgovarajućim sredstvom. Za decu se koriste preparati od mineralnih ulja, a za odrasle preparati koji sadrže piretroide ili permetin. Kosa se potom ispere pa se nanosi specijalni, gust balzam.

- Poslednji i najvažniji korak tretmana je tehnika iščešljavanja mokre koste gustim čeličnim češljem. On je "zakon", čelična "inkvizicija" za vaške. Ova tehnika, čak, tačno propisuje kako da se kosa podeli na "polja", kao i kako i pod kojim uglom je "napadamo" češljem. Samo iščešljavanje, pak, može da traje i do sat i po. Sve vreme kosa se posmatra pod velikom lupom, a ako je neophodno, koristimo i pincetu - objašnjava Gaćeša.

Potrebna su dva tretmana da bi se uspešno otklonile vaške. Tokom prvog se uništavaju žive vaške i što više položenih jajašaca - gnjida, a tokom drugog, sedam do devet dana posle prvog, im se zadaje konačan "udarac".

Gaćeša kaže da ima dosta posla od početka septembra jer se deca vraćaju u vrtiće i škole, a među mušterijama najviše je devojčica i žena. Oba tretmana koštaju 1.500 dinara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neko

    8. novembar 2014 | 00:31

    Ovo je po meni super,ovo treba i na drugim mjestima otvarat

  • sekTash

    8. novembar 2014 | 00:54

    Da je ovo imalo kad sam ja bio mali ovi ljudi bi danas bili milioneri :)

  • Dag

    9. novembar 2014 | 17:29

    Udje vaska u "salon", pa viknu: "Ko je na redu?"... (Za trebljenje.)...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA