Tutnjava i plamen nad Pančevom zbog Petrohemije

Tutnjava iz pogona "Etilen" i veliki plamen na baklji su zbog početka proizvodnog procesa i neophodno je neko vreme da se ustale propisani parametri proizvodnje

  • 3

Jaka buka koja dolazi iz hemijskog kompleksa u Pančevu i jarkocrveni plamen nad delom grada, posledica su startovanja pogona HIP "Petrohemije", izjavio je pokrajinski inspektor za ekologiju Šimon Bančov.

Tutnjava iz pogona "Etilen" i veliki plamen na baklji su zbog početka proizvodnog procesa i "neophodno je neko vreme da se ustale propisani parametri proizvodnje", rekao je on.

Merenje je u Pančevu u subotu pokazalo da, uprkos tome, nije došlo do povećanja štetnih gasova u vazduhu, prenosi list "Pančevac".

Startovanje pogona "Etilen" u "Petrohemiji" bilo je planirano za prošli petak, ali je odloženo zbog smanjenja isporuke gasa iz Rusije.ž

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ?

    9. novembar 2014 | 00:01

    Ovo su gluposti....cuj merenja pokazala da stetni gasovi nisu povecani u vazduhu.......pa i ne mogu biti kad su uredjaji bazdareni na maksimalne gornje granice......tako da i ne pokazuju nista narocito!!!!!! Zagadjenost vazduha u gradu i okolini je konstantno.... pa ovi uredjaji pokazuju tj. pokazali bi povecane vrednosti stetnih gasova samo u slucaju ogromnih havarija!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • PACZ

    9. novembar 2014 | 03:26

    Večeras sam bio udaljen par kilometara od Petrohemije, a to su bili takav plamen i tutnjava da sam mislio da se zapalio neki od pogona u nekoj od fabrika industrijske zone (rafinerija, petrohemija, azotara).

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA