SAMO U KINI: Unajmili čoveka da ruši zgradu ciglu po ciglu! (VIDEO)

Kompanija koja trenutno posluje u gradu Taijuan na severu Kine tvrdi da posao cveta. Šef firme Chung Lei objasnio je da štedi novac kako na eksplozivu tako i na eventualnoj šteti angažujući ljudsku snagu

  • 7

Kineska kompanija koja radi na rušenju zgrada, angažovala je čoveka da sruši građevinu i to ciglu po ciglu.

Iz kompanije kažu da čovek koga unajmljuju košta manje nego da koriste dinamit za taj posao.

Kompanija koja trenutno posluje u gradu Taijuan na severu Kine tvrdi da posao cveta. Šef firme Chung Lei objasnio je da štedi novac kako na eksplozivu tako i na eventualnoj šteti angažujući ljudsku snagu. To dalje znači da može svoju uslugu da ponudu po znatno nižoj ceni, ako ne postoji neki hitan posao, odnosno ako ne mora da žuri da nešto sruši.

Njegov najnoviji projekat uključuje rušenje dimnjaka od 45 metara , a srušiće ga samo – čekićem.

U kompaniji su odlučili da je najbolji način za rušenje neke građevine skidanje cigle po ciglu. Čak i ako to podrazumeva dimnjak velike visine.

"Mnogo je ekonomičnije, a ujedno i zdravije po okolinu da imate jednog čoveka koji čekićem skida cigle nego da koristite eksploziv“, kaže Lei i dodaje:

"Ako izračunate troškove videćete da vam treba čitavo bogatstvo za eksplozive i razne dozvole za njih kao i stručnjaci za njihovo korišćenje, plus stručnjak za rušenje, a tu su i osiguranja od bilo kakve greške ili nezgode. S druge strane, isti posao možete da uradite sa jednim čovekom i čekićem. Traje duže, ali ako ne žurite možete uštedeti čitavo bogatstvo“, kaže on.

(Telegraf.rs / B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA