KAPA DOLE MAJSTORI: Srpski genijalci osvojili drugo mesto u Moskvi!

Učenici Matematičke gimnazije osvojili su drugu nagradu na tradicionalnom takmičenju iz matematike koje je organizovala moskovska gimnazija "Kolmogorov"

  • 9

Tim beogradske Matematičke gimnazije osvojio je u Moskvi na tradicionalnom "Matematičkom višeboju" drugu nagradu u ekipnoj konkurenciji, kao i jednu srebrnu u dve bronzane medalje u individidualnom takmičenju, saopštila je Matematička gimnazija.

Organizator ovog takmičenja je moskovska gimnazija "Kolmogorov".

U ekipnoj konkurenciji (zbir bodova u tri individualna i u jednom timskom takmičenju) tim Matematičke gimnazije je osvojio drugu nagradu.

U pojedinačnoj konkurenciji (zbir bodova u tri discipline) osvojili su jednu srebrnu i tri bronzane medalje, navodi se u saopštenju.

Ekipu Matematičke gimnazije činili su učenici Luka Vukelić - srebrna medalja, Marijana Vujadinović-bronzana medalja, Bogdana Jelić - bronzana medalja i Aleksa Konstantinov - bronzana medalja.

Lideri tima bili su Mirjana Katić i dr Sonja Čukić. Na takmičenju je učestvovalo 128 učesnika i 32 ekipe iz cele Rusije, Kazahstana, Moldavije, Mongolije i drugih zemalja.

(Telegraf.rs / Tanjug / Foto: ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stojko Budživojević ex Budživoje Stojković

    9. novembar 2014 | 14:39

    Bravo, svaka čast, vi ste ponos Na tome se sve završava a šta država čini za ovakav ponos, ništa ili skoro ništa -SramotA-

  • Ina Nis

    9. novembar 2014 | 12:33

    Bravo!!! Cestitke od srca!

  • Dag

    9. novembar 2014 | 17:24

    Ni Ceca ni Jeca,nego - divna deca... (Hvala i njihovim profesorima i mentorima,kojima je jedina nagrada, par ovakvih recenica,)...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA