Srbi blokirali Euleks, a Kfor Srbe!

Srbi u Zupču zaustavili tri vozila Euleksa, a nakon blokade Kfor odgovorio istom merom na putevima Kosovska Mitrovica - Zubin Potok i Zvečan - Zubin Potok

  • 0

Putni pravci koji vode prema Zubinom Potoku bili su danas u blokadi oko tri sata, jer su Srbi u Zupču zaustavili tri vozila Euleksa koja su se bez pratnje Kfora uputila prema administrativnom prelazu Brnjak.

Nakon blokade vozila Euleksa, Kfor je odgovorio istom merom blokiravši puteve Kosovska Mitrovica - Zubin Potok i Zvečan - Zubin Potok u Zupču i Jagnjenici.

Oko podneva tri vozila Euleksa vratila su se iz Zupča prema južnom delu Kosovske Mitrovice, posle čega je došlo do deblokade putnih pravaca koji vode ka Ibarskom Kolašinu.

Srbi koji dežuraju na barikadi u Zupču već duže ograničavaju slobodu kretanja pripadnicima Euleksa, kojima jedino u koloni sa Kforom dozvoljavaju prolazak prema prelazu Brnjak na krajnji sever Kosova.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA