BRIGA IH ZA PUTINA: Prvo gej venčanje u Rusiji!

Iako je u Rusiji brak osoba istog pola zabranjen, dve žene su našle način kako da zaobiđu zakon. Naime, jedna od njih upravo prolazi hormonski tretman kako bi postala žena, ali ima pasoš u kojoj piše da je muškarac

  • 32

Žena i transseksualka službeno su se venčale u Sankt Peterburgu, što je organizacija za prava homoseksualnih i transseksualnih osoba nazvala prvim venčanjem "homoseksualnog para" u Rusiji, gde je brak osoba istog pola zabranjen.

Venčanje je bilo moguće zato što je jedna osoba transseksualka koja upravo prolazi hormonski tretman kako bi postala žena, ali ima pasoš u kojoj piše da je muškarac.

- Venčanje homoseksualnog para se održalo jer je jedna mlada po informacijama iz pasoša muškarac. Dakle, službeno je to bilo venčanje muškarca i žene. Ali, zapravo je reč o dvema ženama. Ovo je prvi takav slučaj u Rusiji - objavila je nevladina organizacija "Izlaz" koja se bori za prava homoseksualaca.

Obe mlade su bile u venčanici, a ceremonija je upriličena u petak u Sankt Peterburgu. Inače, Rusija je donela zakon po kojem se kažnjava propaganda homoseksualnog opredeljenja među maloletnicima. Zakon je na Zapadu izazvao oštre kritike.

(Telegraf.rs / Foto-ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • .,

    9. novembar 2014 | 21:11

    По овим минусима у коментарима видимо колико нас је зло снашло. Људи ви ово подржавате ? Па ко вама испира мозак? О каквој љубави ви говорите ? И још ако себе послије свега називате хришћанимаа...

  • Kosta

    9. novembar 2014 | 20:44

    Proći će kao pusi rajot. Sibirski gulag je za takve blaga kazna.

  • M

    9. novembar 2014 | 20:30

    Njima cestitke i sve najbolje, a dinosaurusima koji pljuju po svemu sto se razlikuje od njih, samo ovo...polako izumirete...i jednom ce te biti izumrla vrsta, bas kao i pravi dinosaurusi, samo sto ce se vas buduce generacije samo nerado secati i nista vise.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA