RANJEN NOVI BIN LADEN: Vođa Islamskih džihadista u kritičnom stanju, njegov pomoćnik nastradao (VIDEO)

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Iraka, rekli su da je Abu Bakr al-Bagdadi povređen u subotu na ranom sastanku sa pripadnicima Islamske države u gradu Kaim. Doušnici iz redova militanata potvrđuju da je vođa u kritičnom stanju, dok je njegov pomoćnik ubijen

  • 5

Irački zvaničnici tvrde da je u jednom od vazdušnih napada ranjen vođa ekstremista Abu Bakr al-Bagdadi, za koga se veruje da je opasniji čak i od Osame Bin Ladena, što ga čini njegovim savršenim naslednikom. Njegov pomoćnik Abu Huthaifa al-Jamani ubijen je u vazdušnom napadu kod iračkog grada Faludža, objavila je danas iračka državna televizija.

Odbrana i unutrašnji poslovi Iraka izjavili su u saopštenju da je vođa Islamske države povređen, ali bez objašnjavanja dodatnih detalja. Međutim, zvaničnici iz Pentagona ističu da nemaju zvaničnu informaciju o vazdušnom napadu u kom je možda povređen predvodnik islamskih militanata.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Iraka, rekli su da je Abu Bakr al-Bagdadi povređen u subotu na ranom sastanku sa pripadnicima Islamske države, kada je bombardovan grad al-Kaim. Ovakve izjave o kritičnom stanju Bagdadija, potvrđuju i mnogi doušnici iz redova koji ratuju na ovom području.

Državna televizija je objavila istu informaciju, ali bez dodatnih poverljivih podataka koje izvori nude pod uslovom apsolutne anonimnosti.

Portparol Centralne komande američke vojske Major Kertis Kelog, izjavio je da ne može da potvrdi izveštaje medija da je Bagdadi ranjen u bombardovanju Mosula na severu i al-Kaima na zapadu Iraka.

U napadima su mogli biti ubijeni ili ranjeni neki od njegovih pomoćnika koji su, prema tvrdnjama iračkih zvaničnika, bili okupljeni na sastancima koji su bili na meti bombardovanja.

Inače, Vašington nudio 10 miliona dolara za njegovu glavu, smatrajući ga nadmoćnom figurom u džihadu koja predstavlja veliku pretnju svetu.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/ Izvor: telegraph.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Serbia ULTRA czv

    10. novembar 2014 | 12:32

    Pa sta. Nek mu je sa srecom.

  • m.m

    10. novembar 2014 | 13:37

    Odose svi kod alaha

  • Леотар Требиње

    10. novembar 2014 | 13:24

    Штета , други пут боље циљајте овог психопату

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA