Moskva: Panika u avionu zbog otvora na krilu

Na "boingu 737" ruske kompanije Transaero nedostajao jedan od servisnih poklopaca, posada pretila putnicima koji nisu želeli da ostanu u avionu

  • 0

Putnici "boinga 737" pre poletanja sa moskovskog aerodroma uspaničili su se pošto su videli nepokriven otvor na krilu aviona, saznaje se u ruskoj kompaniji Transaero.

Na krilu je nedostajao jedan od gornjih, servisnih poklopaca. Od 70 putnika, 27 je odbilo da ostane u avionu, a posada je saopštila da će let ka Krasnojarsku biti obavljen i pored tog problema.

- Dok se avion spremao da poleti, jedan putnik je primetio da na krilu aviona nedostaje jedan deo - rekao je agenciji Frans pres portparol Transaera Konstantin Tjurkin.

Pilot je obavešten o tom problemu, ali je rekao da će avion ipak poleteti, što je izazvalo paniku među putnicima.

- To je tehnički element koji ne sprečava poletanje aviona, prema tehničkoj dokumentaciji kompanije Boing - objasnio je portparol, i dodao da to "ni na koji način nije uticalo na bezbednost leta".

Prema navodima više ruskih medija, pre nego što su putnici izašli iz aviona, posada im je pretila da će pozvati policiju i da će biti uhapšeni.

- To ne odgovara istini - rekao je Tjurkin, dodajući da su ti ljudi mogli da izađu iz aviona i da će im biti vraćen deo novca od karte.

Ruski dnevnik Komsomolska pravda piše da je pre nego što je otkriven problem, pilot u dva navrata pokušao da podigne letelicu, ali bez uspeha. Portparol Tjurkin je to demantovao.

Prema rečima portparola, poletanje aviona je kasnilo zato što se upalilo svetlo za upozorenje na problem sa klimatizacijom u avionu.

(Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA