Upao u rudnik sa sekirom!

U jamu rudnika s flotacijom na planini Rudnik upao je Duško Filipović iz Gornjeg Milanovca sa sekirom u rukama oko jedan sat posle ponoći i ometao radnike

  • 6

U jamu rudnika s flotacijom na planini Rudnik upao je Duško Filipović iz Gornjeg Milanovca sa sekirom u rukama, u subotu oko jedan sat posle ponoći i ometao radnike.

Kako je za agenciju Beta izjavila portparolka Rudnika Dubravka Tomić, rudari su bili iznenađeni i uplašeni njegovim dolaskom, posebno jer je na tom mestu pristup dozvoljen samo za zaposlene.

O njegovom prisustvu hitno je obaveštena služba obezbeđenja koja je brzo reagovala i sprečila eventualne incidente, a u prijavi koja je podneta policiji navedeno je da je Filipović ometao radnike i izložio sebe i njih velikim opasnostima držeći malu sekiru u ruci.

- Ovako ponašanje može da proizvede nesagledive posledice po ljudske živote i očekujemo da će nadležni organi efikasno reagovati -  rekla je Dubravka Tomić.

On je, kako je precizirala, ušao kroz ventilacioni hodnik obezbeđen po svim propisima, a za pojasom je imao zadenutu sekiru kojom nije pretio zaposlenima.

Radnici koji su radili tada na pomenutom radilištu u okviru svoje treće smene, prema njenim rečima, bili su iznenađeni i uplašeni zbog njegovog prisustva zato što u jamu ne može niko da uđe osim zaposlenih lica. Njegovo prisustvo ugrozilo je živote zaposlenih, a samim tim bila je ugrožena i bezbednost Filipovicvha.

- Protiv pomenutog počinioca ranije je podneta prijava zbog istog postupka, a o njegovom prisustvu zaposleni u jami su obavestili radnike Službe obezbeđenja, koji su se pobrinuli da prekršaj ne bude veći -  navela je ona.

Privredno društvo Rudnik će o ovome danas obavestiti Javno tužilaštvo.

Tomićeva je dodala da kompanija ne želi da napada Filipovića ili da utiče na sudski proces, ali i da želi da ukaže da prekršaji ovog tipa mogu negativno da deluju na bezbednost radnika, ali i samog počinioca.

Inače, rudnik je kupljen u privatizaciji 2004. godine kada se nalazio pred bankrotom. Od tada pa do danas zaposlio je više od 200 radnika, isplatio zaostale zarade, uložio u zaštitu životne sredine i samih radnika.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dorina

    10. novembar 2014 | 17:58

    Dal je ovaj covek normalan ??? Nije dovoljno sto ti ljudi rade pod takvim uslovima ma jos neko da upada sa sekirom u ruci. STRASNO!!!!!

  • ja

    10. novembar 2014 | 16:04

    Gde se nalazi ovaj rudnik??????

  • nanana

    10. novembar 2014 | 18:14

    I ja bi htela da znam gde se nalazi ovaj rudnik????????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA