SVET U RASULU, A ONI SE ZABAVLJAJU: Putin i Obama razgovarali u Pekingu (FOTO) (VIDEO)

Na samitu Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje, predsednici Rusije i SAD su iskoristili nekoliko pauza između sastanaka kako bi razgovarali. Svetski lideri su morali da pričekaju nekoliko minuta dok im se nisu pridružili Putin i Obama

  • 1

Predsednici Rusije i SAD Vladimir Putin i Barak Obama razgovarali su na marginama samita Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje (APEC) u Pekingu o bilateralnim odnosima, kao i na temu Ukrajine, Sirije i Irana, izjavio je danas Putinov portparol Dmitrij Peskov.

Putin je iskoristio priliku koja se ukazala nakon prvog radnog sastanka u sklopu samita APEC da razgovara sa Obamom, rekao je Peskov.

Nakon sastanka, lideri APEC-a su krenuli na podijum radi zajedničkog slikanja, a Putin i Obama su iskoristili tu priliku da kratko popričaju.

Čak i nakon što su se namestili za slikanje, svetski lideri su morali da pričekaju nekoliko minuta dok im se ne pridruže Putin i Obama, koji su hodajući pričali.

On je dodao da su dvojica lidera iskoristili nekoliko pauza između sastanaka u okviru samita kako bi razgovarali, a to su bili kratki susreti, prenela je agencija Tas.

Putin je danas na samitu u Pekingu takođe razgovarao sa australijskim premijerom Tonijem Abotom, rekao je Peskov, dodajući da su oni zatražili ubrzanje istrage o padu aviona "Malezija erlajnsa", koji je oboren u julu iznad istočne Ukrajine, a među putnicima je bilo i mnogo Australijanaca.

Putin i Abot su takođe istakli da je neprihvatljivo da stručnjaci ne mogu da pristupe mestu pada aviona usled toga što na njih vatru otvaraju ukrajinske snage, saopštio je Kremlj.

Ruski predsednik je takođe istakao da je od samog početka Moskva pozivala na objektivnu, brzu i efikasnu istragu.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA