Autoput na jugu Srbije blokiran zbog Rame, evo i do kada!

Autoput od Niša ka makedonskoj granici, od Vranja do Preševa, privremeno je zatvoren zbog posete albanskog premijera Edija Rame i delegacije koju predvodi

  • 0

Autoput od Niša ka makedonskoj granici, od Vranja do Preševa, privremeno je zatvoren zbog posete albanskog premijera Edija Rame i delegacije koju predvodi. 

To je agenciji Beta potvrđeno u Policijskoj upravi u Vranju, a vozila se preusmeravaju na alternativne pravce.

Albanski i kosovski elektronski mediji javili su danas da je u blizini Vranja jutros oko devet sati policija zaustavila autobus sa albanskim i kosovskim novinarima koji prate posetu Rame Preševu.

Njima je rečeno da su kasno krenuli na put i da treba da sačekaju da prođe delegacija koju predvodi Rama, da bi oni nastavili put.

Novinari su rekli da su iz hotela u Beogradu krenuli u pet sati. Dolazak albanskog premijera u Preševo zakazan je za 11 sati.

Predviđeno je da se Rama sastane sa albanskim liderima iz Preševa, Bujanovca i Medveđe sastane u Domu kulture u tom gradu, gde je zakazano i njegovo obraćanje javnosti.

Premijer Albanije Edi Rama izjavio je juče u Beogradu da je Kosovo nezavisna država i da je to realnost koja se ne može menjati i koju treba prihvatiti.

Reagujući na izjavu Rame, Vučić je kazao da nije očekivao provokaciju albanskog premijera i da on ne može da dozvoli da neko ponižava Srbiju.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA