CNN prekida emitovanje programa u Rusiji

Zbog izmene zakona o masovnim medijima u Rusiji, američki televizijski kanal je odlučio da se povuče. Kompanija je izjavila da traga za drugim opcijama emitovanja televizije i nada se da će se vratiti na rusko medijsko tržište

  • 9

Američka medijska kuća CNN saopštila je da prekida emitovanje programa u Rusiji zbog nedavnih izmena zakona o masovnim medijima u toj zemlji, dok resorno rusko ministarstvo navodi da pravna regulativa ne sprečava rad stranih operatera.

Predstavnik Tarner Broudkasting sistema, ruskog ogranka kompanije u vlasništvu CNN, naveo je za rusku agenciju Tas da kompanija traga za drugim opcijama emitovanja televizije u Rusiji i nada se da će se vratiti na rusko medijsko tržište, kao i da će o svojim planovima obavestiti ruske partnere. Prema njegovim rečima, kancelarija CNN u Moskvi radiće u rutinskom režimu.

CNN Internešenel obavestio je ruske kablovske i satelitske operatere uključujući Akado, Vimpelkom, NTV+ i drugi, koji emituju program CNN, o svom povlačenju sa ruske kablovskse mreže do kraja godine, ne navodeći razloge za to.

Pres služba ruskog ministarstva za telekomunikacije i masovne medije danas je saopštila da ruski zakoni ne ometaju rad američkog TV kanala CNN koji emituje program na ruskim kablovskim i satelitskim mrežama.

Rusko ministarstvo navodi, međutim, da strani TV kanali po novim zakonima, treba da zatraže dozvole za emitovanje programa u Rusiji i dodaje da se zalaže za to da ruski građani imaju pristup različitim izvorima informacija, uključujući i strane, navodi Tas.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DD

    12. novembar 2014 | 12:38

    CNN je medijsko smece kao sto je McDonalds smece u prehrani; puno otrova.

  • Dag

    12. novembar 2014 | 13:19

    Delikatno im je receno, da su - suvisni... (Ko je gledao - shvatice.)...

  • lanmi

    12. novembar 2014 | 14:12

    Cuj, odlucio da se povuce :)))) dobili nogu od Rusa!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA