Hrvatska ucenjuje Srbiju novim optužnicama!

- To nam je dužnost i niti jedna hrvatska vlada ne može od toga odstupiti. Srbija se mora držati određenih kriterijuma koji su bili postavljeni i nama. I reći nekome da Ovčara završava na činu kapetana bivše JNA je potpuno neprihvatljivo - rekao je Orsat Miljenić ministar pravosuđa Hrvatske

Ministar pravosuđa Hrvatske Orsat Miljenić izjavio je danas da će Hrvatska napredovanje Srbije u pregovorima s Evropskom unijom usloviti novim optužnicama i suđenjima za ratne zločine.

- To nam je dužnost i niti jedna hrvatska vlada ne može od toga odstupiti. Srbija se mora držati određenih kriterijuma koji su bili postavljeni i nama. I reći nekome da Ovčara završava na činu kapetana bivše JNA je potpuno neprihvatljivo - rekao je Miljenić u intervjuu za Hrvatski radio.

Prema njegovim rečima, kažnjavanje odgovornih za ratne zločine mora ići do najvišeg vrha.

- Srbiji mora da bude jasno da ih to čeka i što pre počnu za njih je bolje. To je jednostavno tako i mi odstupiti nećemo -  poručio je hrvatski ministar.

Povodom puštanja lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja na privremenu slobodu, Miljenić je rekao da je grozno što Haški tribunal nije mogao to suđenje da dovede do kraja.

(Telegraf.rs / Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Сале

    12. novembar 2014 | 17:48

    Мора да се покрене тужба за све злочине које су починили хрвати да им се запуше уста заувек

  • Dule

    12. novembar 2014 | 19:23

    Pa bre hrvati vi onda tuzite slobodana milosevica mozda vam se dogodi da ga uhvatite za onu stvar. A sto se tice seselja bas ste licemerni. Kao sto smo mi dobili pravdu sa gotovinom i markacem tako ce te i vi dobiti od seselja onu stvar! Skinite nam se vise sa pitona jer ste dosadili i bogu i rodu.

  • Goran

    12. novembar 2014 | 19:37

    Ja bih rekao da komšijama "gori pod nogama" za pare, pa gledaju da ih se domognu kako znaju i umeju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA