SRBIJA JE ZEMLJA DABROVA: Slavimo deset godina od povratka ove divne životinje!

Reintrodukcija te iščezle životinjske vrste u Srbiju sprovedena je u saradnji Ministarstva za zaštitu životne sredine, Biološkog fakulteta u Beogradu i Specijalnog rezervata prirode Zasavica a uz donaciju Bavarske nevladine organizacije, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede

  • 2

Zemlja koja ima dabrove je zdrava i vesela, a od 2004. Srbija je ponovo među takvim državama.

Sutra će u Specijalnom rezervatu prirode Zasavica biti organizovana svečanost povodom deset godina od uspešne reintrodukcije, odnosno vraćanja dabra u Srbiju, najavilo je Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Reintrodukcija te iščezle životinjske vrste u Srbiju sprovedena je u saradnji Ministarstva za zaštitu životne sredine, Biološkog fakulteta u Beogradu i Specijalnog rezervata prirode Zasavica a uz donaciju Bavarske nevladine organizacije, saopšteno je iz resornog ministarstva.

 Za 11 sati je zakazano obraćanje zvanica - u ime rezervata upravnik Slobodan Simić, predstavnik Ministarstva za poljoprivredu i zaštitu životne sredine i u ime Biloškog fakulteta  dr. Duško Ćirović.

Nakon toga će biti održana promocija knjige "Dabar u Srbiji-povratak iščežle vrste", kao i obilazak rezervata turističkim brodom.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    13. novembar 2014 | 20:50

    Kakve veze imaju dabrovi, sa zdravom ,i veselom zemljom?...

  • momazver

    13. novembar 2014 | 17:28

    Prica se da je fizicko-moralnu *podrsku* akciji pruzio i vlasnik jalovista Miroslav Bogicevic,*prociscavajuci Jadar, Drinu, Savu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA