Najveće blago domaće muzike sad možete naći na Jutjubu! (VIDEO)

PGP RTS odlučio je da besplatno otvori svoju riznicu sa više od 150.000 pesama, postavivši ih na Jutjub i tako obraduje sve ljubitelje dobre muzike i kvalitetnog zvuka

  • 9

Godinama smo se mučili tragajući na internetu za dobrom starom domaćom muzikom. Tome je, međutim, kako stvari stoje, došao kraj!

PGP RTS odlučio je da besplatno otvori svoju riznicu sa više od 150.000 pesama, postavivši ih na Jutjub i tako obraduje sve ljubitelje dobre muzike i kvalitetnog zvuka.

Pravo muzičko blago sakupljano više od 60 godina, postalo je tako dostupno svima u digitalnom formatu, a mnogo je urađeno i na kvalitetu zvuka, s obzirom na to da stari hitovi zvuče kao da su snimani pre neki dan u studiju.

Na spisku su se između ostalog našli i Zvonko Bogdan, Predrag Cune Gojković, Korni grupa, Ivo Robić, Yu Grupa, EKV, Električni orgazam...

Inače dobra vest je i da će na osnovu broja pregleda biti isplaćena finansijska nadoknada autorima pesama i kompozicija.

(K. V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    14. novembar 2014 | 15:13

    Tesko da ce neko, od ovih tuznih likova, "narodne muzike",preslusati "velemajstore"...

  • šumadinac

    14. novembar 2014 | 16:31

    Ne mogu da preslušam sve pesme-mnogo ih je;al ne znam da li se na tom spisku (ne daj bože) nalazi i pesma "Ramo,Ramo druže moj..."? E kada bi i ta pesma bila na spisku,ne bi postojala sila koja bi me ubedila da nas opet Albanci nisu sj...li! Ne računam ono što smo im mi "smestili" sa pola metra razmaknutim zastavama pa sad oni ne mogu da se "oporave" od toga.

  • savo radusinović najbolji pevač

    14. novembar 2014 | 20:25

    to su bili nekad pevači a ne ovo sad hit ima 3 reči ja samo volim staru narodnu muziku i to mi je milina slušati kako harmonika lepo miluje dušu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA