Dugovi vojnim penzionerima mere se milijardama dinara!

Ministar Gašić je rekao da je danas razgovarao sa vojnim penzionerom koji je ispred Vlade Srbije mahao pištoljem i pretio samoubistvom, dodavši da se radi o penzionisanom potpukovniku VS koji živi u teškim uslovima

  • 7

Ministar odbrane Bratislav Gašić rekao je danas da se dugovi vojnim penzionerima, zbog obećanja bivšeg režima izrečenih u predizborne svrhe, mere ne milionima, nego milijardama dinara i da je to posao koji će sada cela država da rešava.

- Pred izbore 2008. godine tadašnji režim je obećao vojnim penzionerima povećanje penzija od 10 odsto, ali su posle poništili tu odluku", rekao je Gašić novinarima u Nikincima.

Gašić je rekao da je danas razgovarao sa vojnim penzionerom koji je ispred Vlade Srbije mahao pištoljem i pretio samoubistvom, dodavši da se radi o penzionisanom potpukovniku VS koji živi u teškim uslovima.

Napominjujući da to što je danas uradio vojni penzioner nije način rešavanja problema, on je dodao i da su njegovi zahtevi bili više ljudski, jer sa dvoje dece jako teško živi.

Gašić je dodao da razume tog penzionisanog pripadnika VS, da ga razume i premijer koji je upoznat sa celom pričom, najavivši da će organizovati sastanak sa vojnim penzionerima kako bi im se pomoglo.

- Razgovaraćemo s tim ljudima i tražićemo način kako da zajednički izađemo na kraj s tim problemom -  rekao je ranije danas Tanjugu Gašić koji je u zgradi vlade razgovarao sa nezadovoljnim potpukovnikom.

Ministar odbrane je istakao da su vojni penzioneri prošli teška iskušenja i mnogo ratova, a da je potpukovnik koji je ispred vlade mahao pištoljem, danas naneo štetu sebi i svojoj porodici.

- On je relativno mlad penzionisan, dva puta je ranjavan u ratu - rekao je Gašić.

On je istakao zajednički mora da se radi i nađemo rešenje, jer kako je ocenio - ovako samo čine štetu sebi, državi, a pre svega svojoj porodici". Gašić je rekao i da je potpukovnik shvatio svoju grešku i da je poslat na lekarski pregled.

Ministar je podsetio da su vojni penzioneri, nakon što im penzije nisu povećane, tužili Srbiju i Ministarstvo odbrane, a sudovi donosili različite odluke - da nekima pripada povećanje, a nekima ne.

- Sudovi su imali neuravnotežen pristup svemu tome. U nekim gradovima su donosili ta rešenja, u nekima nisu, pozivali su se na pozitivnu sudsku praksu i to je bio jedan neozbiljan pristup prethodne vlasti - ocenio je Gašić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M.M.

    14. novembar 2014 | 16:44

    Kako vojni penzioneri mogu da tuze Srbiju sto im je obecano povecanje penzija, pa obecanje nije ispunjeno, i oni su izracunali i dug?? Po tome ce i civilni penzioneri moci da tuze Srbiju sa argumentom vise, oni su imali odredjenu penziju koja je ČAK smanjena !!?? Penzija je steceno pravo, mnogo vise nego neispunjeno obecanje.

  • kelegaga

    14. novembar 2014 | 18:47

    Ni ministar Gašić nema tačan uvid u nastali problem jer se ne radi o neispunjenim obećanjima predhodne vlasti već o diskriminaciji kategorije vojnih penzionera koja traje od januara 2008 godine i radi se o povišici od 11,06 % koju su dobili sve ostale kategorije penzionera, a jedino je to pravo uskraćeno vojnim penzionerima. Da ga je to "interesovalo" mogao je pročitati na sajtu uvps.rs o tom problemu ili pitati svoje savetnike i videti da sudije ne "zarezuju" ni stavove Ustavnog suda. Zašto se nije do sada odgovorilo na to pitanje u skupštini narodnom poslaniku g-dinu Arsenoviću kao i na brojne predstavke predsednika udruženja vojnih penzionera g-dina Draganjca. Po ovome što izjavljuje ministar Gašić imam utisak da je " otkrio toplu vodu " i nemojte sve svaljivati na predhodnu vlast, i ubirati jeftine poene već rešite te silne tužbe a ima ih oko 30 do 40.000 hiljada , a za iste i " vrapci znaju " a kamoli premijer jer Vi ste sad na vlasti i dajte da vidimo šta konkretno možete uraditi a ne samo prodavati priču o krivici predhodne vlasti. Pitam se zašto se ministar Gašić do sada nije angažovao u rešavanju tog problema bez obzira što vojni penzioneri nisu pod njegovim resorom već sada kad dođe do ovakvog nemilog događaja. A možda je ovo " čist marketing " i kupovina vremena ali gospodo iz ove vlasti previše ste dugo čekali na rešavanje ovog problema .

  • Cicha

    17. novembar 2014 | 01:24

    To se vuche josh od ministra Shutkovca,sturska odela od

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA