ZBOGOM MAESTRO, NEDOSTAJAĆEŠ NAM: Nikola Simić sahranjen u Aleji zaslužnih građana! (FOTO)

Od legende srpskog glumišta oprostili su se porodica i dugogodišnji Simićevi prijatelji, između ostalog i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, glumci Dubravko Jovanović, Dragan Petrović Pele, Jelena Žigon, Branko Cvejić, Dragan Vujić Vujke, Rada Đuričin, potpredsednik Vlade Rasim Ljajić, bivši košarkaški trener Zoran Moka Slavnić

  • 17

Legenda srpskog glumišta Nikola Simić sahranjen je danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

 

Glumca kojeg ćemo pamtiti po maestralnim ulogama ostvarenim na filmu, televiziji i u pozorištu ispratili su porodica, brojne kolege, i prijatelji, ali i mnoštvo sugrađana, koji su pošli da se poslednji put pozdrave sa omiljenim glumcem koji ih je godinama uveseljavao i činio im život lepšim. 

 

 

Među prvima na večni ispraćaj glumca stigli su ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, kao i glumci Dubravko Jovanović, Dragan Petrović Pele, Jelena Žigon, Branko Cvejić, Dragan Vujić Vujke, Rada Đuričin.

 

Poslednju poštu Simiću su odali i potpredsednik Vlade Rasim Ljajić, kao i bivši košarkaški trener Zoran Moka Slavnić.

 

 

Podsetimo, nakon duge i teške bolesti Nikola Simić preminuo je 9. novembra u rodnom Beogradu u 81. godini.

 

 

Simić je rođen u Beogradu 18. maja 1934.

 

Glumu je diplomirao na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju. Prvu ulogu dobio je još kao student 1957. u JDP-u, čiji je stalni član postao 1959. i u kome je igrao do januara ove godine.

 

 

Na sceni JDP-a ostvario je mnogobrojne role iz komičnog i dramskog repertoara, ali je poseban trag ostavio u najdugovečnijoj predstavi u repertoarskim pozorištima - "Buba u uhu" Žorža Fejdoa, u kojoj je igrao više od 40 godina.

 

 

Simić će ostati upamćen i po briljantnim ulogama u brojnim filmovima i TV-serijama.

 

Proslavio se ulogom Mite Pantića u filmskom serijalu "Tesna koža" (1982-1991), a glumio je u popularnim televizijskim serijama "Srećni ljudi", "Porodično blago", "Agencija za SIS" i "Ljubav, navika, panika".

 

 

Poznat je i po tome što je u sinhronizacijama crtanih filmova na srpski jezik, glas "pozajmljivao" Dušku Dugoušku, Nindža kornjačama i drugim animiranim junacima.

 

 

Simić je ovenčan Sterijinom nagradom, dobitnik je čak tri godišnje nagrade JDP-a, Srebrne arene u Puli i nagrade za životno delo na filmu "Pavle Vuisić".

 

 

Na sve nam ostaje samo da dodamo: "Zbogom maestro, nedostajaćeš nam"!

 

(K. V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Struja

    14. novembar 2014 | 17:19

    LEGENDE ne umiru..Uvijek su tu sa nama..Pocivaj u miru..

  • Crnogorac

    14. novembar 2014 | 16:31

    Poslednje ZBOGOM Gospodine Simicu...

  • NORTH...

    14. novembar 2014 | 18:15

    Pogrešno si umro Nikola, ako misliš da si umro tamo gde si stao...za mene nisi umro imenjače...samo si trenutno na nekom lepšem mestu...nađi svoj mir veliki džentlmenu i gospodine...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA