BIOGRAFIJA POZNATOG BIZNISMENA: Evo ko je Milan Beko (FOTO)

Rođen je 1961. godine u Herceg Novom, a 1997. je diplomirao na Saobraćajnom fakultetu u Beogradu. Autor je Zakona o privatizaciji koji je važio do 2001. godine

  • 33

Biznismen Milan Beko nije bio član nijedne stranke iako je bio ministar u vladama SPS, ND i JUL, a učestvovao je i u nekoliko privatizacija, dok se u poslednje vreme često spominje kao kandidat za direktora "Železnica Srbije".

Rođen je 1961. godine u Herceg Novom i diplomirao je 1997. godine na Saobraćajnom fakultetu u Beogradu, ali nikada nije radio u struci.

Prvi posao mu je bio na poziciji direktora marketinga u marketingškoj agenciji Spektra, a ubrzo je postao i njen suvlasnik zajedno sa Vladimirom Popovićem Bebom. Nakon toga se okreće trgovini i osniva firmu DiBek.

U politiku se uključio kroz marketingšku kampanju DS-a za izbore 1993. godine, a kasnije je postao blizak vladajućoj strukturi, dok je 1997. godine kao nestranački stručnjak postao ministar za vlasničku transformaciju u Vladi Mirka Marjanovića.

Autor je Zakona o privatizaciji koji je važio do 2001. godine i po prodaji 49 odsto vlasništva Telekoma grčkom OTE-u i italijanskom STET-u. Dve godine kasnije je prešao u Saveznu Vladu Momira Bulatovića.

Beko je bio predsednik UO kragujevačke Zastave, ali je tu funkciju napustio nakon bombardovanja 1999. godine. Na izborima 2000. godine bio je nestranački kandidat za poslanika na listi JUL-a.

U 2000-tim godinama, učestvovao je direktno ili posredno u nekoliko velikih privatizacija, i to u kupovini najvećih srpskih mlekara, Knjaz Miloša, Luke Beograd, ali i u privatizaciji Večernjih novosti i C marketa sa Miroslavom Miškovićem.

Oženjen je i ima četvoro dece.

(Telegraf.rs / Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jelena

    14. novembar 2014 | 20:06

    Na vrijeme je diplomirao.

  • FM

    14. novembar 2014 | 19:59

    Zavrsio studije u roku!

  • Nesa

    14. novembar 2014 | 20:16

    Pa ovo je smesno ,diplomirao u 38god. ,a za 10god.od prilike postao multimilioner ,,, kako sa cime, a nije bio u politici ....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA