Bekovo stanje jutros stabilnije

Iako je stanje ranjenog biznismena stabilno, u narednih pet do sedam dana postoje rizici, pa se nastavlja s njegovim intenzivnim lečenjem, navodi se u sapštenju Kliničkog centra Srbije

  • 7

Stanje ranjenog Milana Beka je jutros stabilnije u odnosu na proteklu noć, saopštio je Klinički centar Srbije. Zbog težine i vrste povrede narednih pet do sedam dana postoje rizici, i nastavlja se sa njegovim intenzivnim lečenjem, dodaje se u saopštenju.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je policija pronašla četiri čaure i jedno zrno na mestu gde su dve osobe sinoć pokušale da ubiju biznismena Milana Beka. Stefanović je istakao i da policija intenzivno radi u nekoliko pravaca na otkrivanju motiva za pokušaj ubistva, ali da, prema dosadašnjim informacijama, oni koji su pucali nisu bili profesionalci.

On je rekao na konferenciji za novinare i da je policija uzela snimke video kamera sa objekata u blizini, a da je jednom od napadača spala s glave kapuljača.

- Tokom čitave noći smo radili na rasvetljavanju slučaja pokušaja ubistva Beka i imamo određene tragove - rekao je Stefanović dodavši da je policija pronašla sve četiri čaure i jedno zrno "što je veoma važno za forenzičku istragu".

Prema njegovim rečima, pretpostvalja se da je toliko metaka ispaljeno u Beka sa daljine ne veće od metar.

- U svakom slučaju ono što je potpuno jasno radi se najverovatnije o dva napadača, o licima koja nisu profesionaloci, ljudi iz policije s kojima sam razgovarao su mi dali više argumenata za to - rekao je Stefanović.

On je naveo u prilog toj tvrdnji da je "jedan od napadača koji je pucao u Beka sa udaljenosti od ne više od jednog metara je od četiri hica sa dva promašio, a sa dva pogodio, što je bilo srećno po Beka". Prema njegovim rečima, obično profesionalci imaju određene uređaje da čaura padne u kesu i da ne bude pronađena.

- Nisu imali zaštitu za lice samo, kapuljače, a jednom je kapuljača spala sa glave tako da imamo i svedoke koji su mogli da ih vide - rekao je on.

Prema njegovim rečima, svi ti i drugi detalji ukazuju da se ne radi o profesionalcima, a policija proverava i da li su ta lica ranije boravila u tom prostoru.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gule

    15. novembar 2014 | 12:55

    Nerascisceni racuni jednog od najvecih spekulanata tranzicije! I sta sad! Treba cela zemlja da stane zbog toga!? Nadam se samo da sad i ostali (najveci) poreski duznici ne zatraze policijsko obezbedjenje placeno nasim novcem!

  • Ујка Баја

    15. novembar 2014 | 12:50

    Хвала Богу,да је боље. Не треба се радовати туђој несрећи. Није хришћански!

  • savica

    15. novembar 2014 | 14:29

    Znam. Finansijsko stanje stabilno .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA