Irinej i Kiril služili pomen patrijarsima Pavlu i Dimitriju (FOTO)

Služenju pomena prisustvovao je veliki broj građana, a patrijarh Irinej i Kiril ukazali su na značaj patrijarha Dimitrija i Pavla koji su, kako su naveli, ostavili dubok trag u crkvi

  • 4

Patrijarh moskovski i sve Rusije Kiril i patrijarh Irinej služili su pomen u manastiru Rakovica gde su sahranjeni patrijarsi Dimitrije i Pavle koji je preminuo na današnji dan 2009.

Služenju pomena prisustvovao je veliki broj građana, a patrijarh Irinej i Kiril ukazali su na značaj patrijarha Dimitrija i Pavla koji su, kako su naveli, ostavili dubok trag u crkvi.

Dolazak dva patrijarha obeležila su zvona crkve, a građani su se tiskali da uživo vide, slikaju i uzmu njihov blagosov.

Patrijarh Irinej je u razgovoru sa patrijarhom Kirilom napomenuo da mlađi nisu zapamtili patrijarha Dimitrija, ali da su saznali i čuli za njegove žitije i brigu za crkvu.

On je istakao i da se patrijarh Pavle kao monah, episkop, a zatim i patrijarh, nije mnogo razlikovao jer je živeo kao monah i u pogledu mišljenja i u pogledu vladanja.

Prema njegovim rečima, patrijarh Pavle imao je veliki ugled i narod je u njega gledao kao u ikonu.

Patrijarhu Kirilu uručena je ikona Belog anđela i portret patrijarha Pavla.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milovanović

    15. novembar 2014 | 13:02

    Kome vi sluzite pomen???Obojica niste dostojni!!!Jedan je Patrijarh Pavle,naš Srpski Svetac a ova dvojica rade na ujedinjenu sa papom!!!

  • vjernik dubrovnik

    15. novembar 2014 | 18:12

    Pavle je bio zivi svetac ! A ovaj u Dubrovniku pop kriminalac ! Ja rođeni Dubrovčanin sa bolom gledam ko se okuplja oko crkve ! Crkvene stanove dajte Romima a ne dilerima droge ! Budimo ljudi pope Zorice !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA