JE L` TO OD PLATE: U kući člana Komunističke partije u Kini pronađeno 37 kg čistog zlata!

Bogatstvo koje je otkriveno u kući Maa Čaokuna, bivšeg menadžera državne kompanije za vodosnabdevanje, koji je pod istragom zbog sumnje o korupciji, toliko je veliko da ga je državna novinska agencija Xinhua nazvala "šokantnim"

  • 9

Kineska agencija za borbu protiv korupcije otkrila je u domu člana Komunističke partije Kine, koji se nalazi pod istragom, čak 37 kilograma čistog zlata, kao i 120 miliona juana u gotovini, javili su tamošnji mediji.

Bogatstvo koje je otkriveno u kući Maa Čaokuna, bivšeg menadžera državne kompanije za vodosnabdevanej, "Beidaihe Water Supply Corporation", koji se istražuje zbog sumnje od korupcije, toliko je veliko da ga je državna novinska agencija "Xinhua" nazvala "šokantnim".

Centralna komisija za inspekciju discipline optužuje Maa za primanje mita, proneveru, kao i proneveru javnih sredstava, pišu pekinške novine Beijing News.

Ovaj slučaj je jedan od mnogih u kineskoj pokrajini Hebei koju je "Xinhua" proglasila područjem sa "malo političara i velikom korupcijom".

- Količina novca uključena u ovaj slučaj je golema. Ima loš uticaj na društvo i javnost je snažno reagovala - piše "Xinhua".

Kineski predsednik Si Đinping u kampanji protiv korupcije obećao je da će uloviti "tigrove" na visokim pozicijama, kao i male "muve". Pritom je upozorio da je sam opstanak stranke na kocki.

(Telegraf.rs / Jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deks

    15. novembar 2014 | 16:07

    Nije to nista. Ja citao da je iz srbije za 12 godina izneto 50 mlijardi eu

  • Kosta

    15. novembar 2014 | 16:07

    Isto kao u Srbiji samo što ove ministre ne hapse

  • Lola

    15. novembar 2014 | 20:47

    Čovek je kraduckao od 1,3 milijarde ljudi pa ima manje od naših političara koji kradu od 7 miliona.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA