SKANDAL: Šarić uhapšen na granici s Crnom Gorom, pa pušten zbog štrajka advokata!

Po­što je u Sr­bi­ji, pre­ma ko­joj se brat plje­valj­skog nar­ko-bo­sa Dar­ka Ša­ri­ća tom pri­li­kom upu­tio, već du­že vre­me ak­tu­e­lan štrajk advo­ka­ta, ni­je bi­lo mo­gu­će obez­be­di­ti bra­ni­o­ca, pa je pu­šten na slo­bo­du

  • 3

Prilikom kontrole na graničnom prelazu Ranče, Dušku Šariću je saopšteno da je lišen slobode zbog nove istrage koja se protiv njega vodi u Srbiji, ali zbog štrajka advokata nisu mogli da mu obezbede branioca, pa je pušten na slobodu, kazao je sagovornik "Dana".

Plje­vljak Du­ško Ša­rić, brat plje­valj­skog nar­ko-bo­sa Dar­ka Ša­ri­ća, uhap­šen je pre ne­ko­li­ko da­na na gra­nič­nom pre­la­zu Ran­če zbog nove istrage koju su protiv njega pokrenuli pravosudni organi Srbije, u kojoj je osumnjičen za krivično delo pranje novca. Po­što je u Sr­bi­ji, pre­ma ko­joj se Ša­rić tom pri­li­kom upu­tio, već du­že vre­me ak­tu­e­lan štrajk advo­ka­ta, ni­je bi­lo mo­gu­će obez­be­di­ti bra­ni­o­ca tom Plje­vlja­ku, pa je pu­šten na slo­bo­du, sa­zna­je "Dan" od sa­go­vor­ni­ka iz srp­ske po­li­ci­je.

Pri­li­kom kon­tro­le na gra­nič­nom pre­la­zu, Ša­ri­ću je sa­op­šte­no da je li­šen slo­bo­de zbog nove istrage koja se vodi protiv njega. Po­li­caj­ci su na­me­ra­va­li da mla­đeg Ša­ri­ća pre­ve­zu u pri­tvor u Uži­cu, ali ni­su mo­gli da mu obez­be­de bra­ni­o­ca po slu­žbe­noj du­žno­sti zbog štraj­ka advo­ka­ta. Po­li­caj­ci su, ka­ko tvr­di sa­go­vor­nik "Da­na", zbog te okol­no­sti pu­sti­li Ša­ri­ća.

Ka­ko sa­zna­je­mo, ovo je dru­ga ne­pri­jat­nost ko­ju je Ša­rić do­ži­vio pri po­ku­ša­ju da uđe u Sr­bi­ju. Pre­ma tvrd­nja­ma sa­go­vor­ni­ka "Da­na", on je po­čet­kom me­se­ca bu­kval­no po­be­gao sa gra­nič­nog pre­la­za Ran­če. Ka­ko na­vo­di naš sa­go­vor­nik iz srp­ske po­li­ci­je, tog da­na je na gra­nič­nom pre­la­zu bi­lo vi­še auto­mo­bi­la. U po­sled­njem autu u ni­zu na­la­zio se Ša­rić, a po­red nje­ga su bi­li pri­pad­ni­ci nje­go­vog obez­be­đe­nja. Pri­li­kom kon­tr­o­le, Ša­rić je po­li­caj­ci­ma ka­zao da ide u Be­o­grad zbog da­va­nja iz­ja­ve u pro­ce­su ko­ji se u Spe­ci­jal­nom su­du Sr­bi­je vo­di pro­tiv nje­go­vog bra­ta Dar­ka.

Dok su po­li­caj­ci pro­ve­ra­va­li nje­go­va do­ku­men­ta, Ša­rić je po­sum­njao da bi mo­gao da bu­de uhap­šen, pa je okre­nuo auto­mo­bil i od­ju­rio ka Plje­vlji­ma. Po­što se u rod­ni grad vra­tio bez lič­nih is­pra­va, ko­je su osta­le kod slu­žbe­ni­ka srp­ske po­li­ci­je, Ša­rić je na gra­nič­ni pre­laz po­slao advo­ka­ta Jo­si­fa Mić­ko­vi­ća, ka­ko bi on po­vra­tio ta do­ku­men­ta i is­pi­tao te­ren. Po­li­caj­ci su pre­da­li do­ku­men­ta Ša­ri­će­vom advo­ka­tu i sa­op­šti­li mu da nje­gov bra­nje­nik mo­že slo­bod­no da uđe u Sr­bi­ju jer za njim ni­je ras­pi­sa­na po­ter­ni­ca.

Specijalni sud u Beogradu vodi istragu protiv Du­ška Ša­ri­ća za kri­vič­no de­lo pra­nje nov­ca. Na li­sti osum­nji­če­nih u tom pred­me­tu sa njim je i nje­gov sta­ri­ji brat Dar­ko, kao i još pet oso­ba. Mlađi Ša­rić je na okolnosti ove istrage ranije saslušan u bjelopoljskom zatvoru, pre nego što je pušten da se brani sa slobode.

– Spe­ci­jal­ni sud je za­mol­nim pu­tem za­tra­žio da ga Vi­ši sud u Bi­je­lom Po­lju sa­slu­ša, što su oni i ura­di­li – saopšteno je tada iz suda.

Advokat Josif Mićković potvrdio je u izjavi za “Dan” da je Šarić bio lišen slobode na granici sa Srbijom, ali, kako tvrdi, razlog nisu poternice niti neka nova istraga, već nesporazum.

- Ne treba oko toga dizati prašinu. To je bilo pre više dana. To nije bilo nikakvo hapšenje, već nesporazum. Čim je pušten na slobodu znači da nije bilo osnova za njegovo zadržavanje. Tu se nije dogodilo ništa spektakularno niti vredno priče - kazao je Mićković.

Mla­đem Ša­ri­ću i nje­go­vom su­gra­đa­ni­nu Jo­vi­ci Lon­ča­ru u bje­lo­polj­skom Vi­šem su­du su­di se po op­tu­žbi za kri­vič­no de­lo pra­nje nov­ca u pro­du­že­nom tra­ja­nju, a vr­hov­ni dr­žav­ni tu­ži­lac Ivi­ca Stan­ko­vić od­bio je kao neo­sno­van za­htev bra­ni­la­ca dvo­ji­ce Plje­vlja­ka za iz­u­ze­će spe­ci­jal­nog dr­žav­nog tu­ži­o­ca Đur­đi­ne Ni­ne Iva­no­vić.

–Za­htev je od­bi­jen, jer je iz­ja­va Iva­no­vi­će­ve da­ta van kri­vič­nog po­stup­ka i pred­sta­vlja iz­raz nje­nog stvar­nog uve­re­nja, ko­je je mo­gla ste­ći to­kom do­sa­da­šnjeg tra­ja­nja sud­skog po­stup­ka. Ne ra­di se o bi­lo ka­kvoj pri­stra­sno­sti ili po­ku­ša­ju pre­ju­di­ci­ra­nja is­ho­da kri­vič­nog po­stup­ka – pi­še u obra­zlo­že­nju od­lu­ke vr­hov­nog dr­žav­nog tu­ži­o­ca.

Advo­kat Borivoje Đu­ka­no­vić za­tra­žio je iz­u­ze­će Iva­no­vi­će­ve zbog to­ga što je, ka­ko je na­veo, svo­jim po­stup­ci­ma po­vre­di­la pret­po­stav­ku ne­vi­no­sti nje­go­vih kli­je­na­ta.

–Po­seb­no se sta­vlja ak­ce­nat na iz­ja­ve dr­žav­nog tu­ži­o­ca u me­di­ji­ma da je ne­u­pit­na kri­vi­ca okri­vlje­nih – obra­zlo­žio je taj za­htev Đu­ka­no­vić.

Spe­ci­jal­ni dr­žav­ni tu­ži­lac Đur­đi­na Ni­na Iva­no­vić ka­za­la je po za­vr­šet­ku jed­nog od ra­ni­jih su­đe­nja da će po­stu­pak pro­tiv Ša­ri­ća i Lon­ča­ra bi­ti br­zo okon­čan.

Za­hva­lju­ju­ći do­ka­zi­ma ko­je smo već iz­ve­li, tu­ži­la­štvo oprav­da­no oče­ku­je da će sud i tre­ći put do­ne­ti osu­đu­ju­ću pre­su­du pro­tiv okri­vlje­nih zbog kri­vič­nog de­la pra­nje nov­ca u pro­du­že­nom tra­ja­nju. Ta­ko­đe, s ob­zi­rom na raz­lo­ge ko­je je Ape­la­ci­o­ni sud na­veo u svom re­še­nju, oče­ku­je­mo da će ovaj glav­ni pre­tres bi­ti za­vr­šen u re­la­tiv­no krat­kom vre­me­nu – ka­za­la je tom pri­li­kom Iva­no­vi­će­va.

(Telegraf.rs / Dan.co.me)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M!N

    16. novembar 2014 | 10:22

    Svima im pouzimati licence..ima ko hoce da radi...

  • Sasa

    16. novembar 2014 | 17:50

    Znamo , znamo... Srbija je pravna država, slušali smo to i ranije..

  • Zoran

    16. novembar 2014 | 09:58

    Pa dobili platu za 20 gog unapred sasvim pametno to svi rade danas

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA