NJENE GRUDI UVEK DIŽU... PRAŠINU: U Srbiji đaci izučavaju Vendi i njen dekolte!

lascivna slika pevačice Vendi nalazi se u udžbeniku za đake četvrtog razreda srednje stručne škole. Ogorčeni roditelji se bune i kažu da tako nešto nije trebalo da dođe do školskih klupa

  • 14

Fotografija na kojoj polugola pevačica Vendi drži mikrofon, a novac joj viri ispod bratele, nalazi se u udžbeniku za srednjoškolce.

Ova lascivna slika deo je lekcije o vrstama kulture, a pored fotografije piše "analizirajte u čemu se ogledaju razlike između popularne i masovne kulture", piše "Blic".

Iako je udžbenik, čiji autor je sociolog Vladimir Vučelić, pisan za đake četvrtog razreda srednje stručne škole, ogorčeni roditelji se bune i kažu da tako nešto nije trebalo da dođe do školskih klupa.

- Šokirani smo. jedno je da se polugole pevaljke stalno vrte na televiziji, a sasvim drugo da se gledaju i u školi - poručuje majka srednjoškolca.

Autor udžbenika nije bio dostupan za komentar, ali njegove kolege sociolozi smatraju da fotografija samo odražava društveni život u Srbiji.

- Mislim da je u redu da je ta fotografija u udžbeniku. Meni je žao što u njemu nije i gospođa Ražnatović, jer je ona poznatija ikona. Da je i fotografija pijanca u udžbeniku bilo bi u redu, jer to pokazuje društvenu patologiju - kaže Branislav Uzelac, profesor sociologije u Matematičkoj gimnaziji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • gaga

    16. novembar 2014 | 15:00

    Licemeno od strane roditelja. Oni prebace pa gledaju vendi kako peva, ali ako u knjizi pise da vendi ne valja onda nije ok. Pa je li u tome problem? To sto u knjizi pise da je vendi masovna kutura? Mozda se ne bi bunili da pise da je to umetnost. Ovako roditelji ispadose seljaci

  • Cash

    16. novembar 2014 | 13:36

    Pracnuo se sarancic :)

  • sale

    16. novembar 2014 | 14:37

    Pa cetvrtaci su vecinom punoletni.Sta se roditelji mesaju ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA