Italijanske vlasti prihvatile za vikend 2.500 imigranata

Većina spasenih su pronađeni u vodama između Libije i Sicilije gde su se hiljade migranata utopile proteklih godina u pokušaju da dođu do Evrope

  • 1

Italijanske vlasti prihvatile su samo ovog vikenda više od 2.500 imigranata koji su pokušali da pređu Sredozemno more, saopštila je danas policija.

Više od 860 imigranata, uglavnom sirijskih porodica, italijanski trgovački brodovi i brodovi mornarice, presreli su i odveli do sicilijanske luke Pozalo. Večeras, italijanska obalska straža je izvestila da je prihvatila ukupno 320 ljudi u blizini ostrtva Lampeduza i to sa dva plovila. Time su umanjene nade da će sa dolaskom hladnog vremena biti manji priliv imigranata, preneo je AFP.

Većina spasenih su pronađeni u vodama između Libije i Sicilije gde su se hiljade imigranata utopile proteklih godina u pokušaju da dođu do Evrope, podseća AFP. Najnoviji incident usledio je nakon što je 3. novembra potonuo pretovareni brod u Crnom moru kada je 24 migranata izgubilo život.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Неупућен

    17. novembar 2014 | 08:24

    Оде ово све у Еу! Дал њима треба виза и радна дозвола за Шветску и Норвешку? Има мунџосима амери да среде папире још мало ће скандинавци да буду мелези!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA