DOLAZI NOVA SVETSKA EKONOMSKA KRIZA: Premijer Britanije otkrio strašnu istinu o stanju svetskih finansija (FOTO)

Dejvid Kameron je na samitu privredno najjačih zemalja sveta u Australiji izjavio da postoje preuranjeni znaci slični onima koji su prethodili globalnoj krizi od pre šest godina

  • 14

Premijer Velike Britanije Dejvid Kameron rekao je da "crvena svetla upozorenja trepću na komandnoj tabli globalne ekonomije" i da se druge svetske nesreće polako naziru.

Svoju sumornu procenu je izneo na samitu G20 u Australiji, i dodao je da su preuranjeni znaci slični onima koji su prethodili globalnoj recesiji od pre šest godina.

- Postoje opasne nestabilnosti i nesigurnosti vezane za diplomatske, humanitarne i ekonomske probleme širom sveta a koji potencijalno ugrožavaju oporavak Britanije - upozorio je britanski premijer.

Istakao je i da konflikti širom sveta takođe doprinose ekonomskoj krizi.

- Evrozona se nalazi na samoj ivici treće recesije, sa visokom stopom nezaposlenosti, padom rasta i realnog rizika od prevelikog pada cene. Sukobi na Bliskom istoku i nezakonite radnje u Ukrajini su doprinele sve većoj nestabilnosti i neizvesnosti - rekao je Dejvid Kameron.

Mark Karni, guverner Banke Engleske, rekao je da će firme, fondovi i banke biti pod većim nadzorom zbog mogućih rizika koji prete da ugroze finansijsku stabilnost.

(Telegraf.rs / Izvor:telegraph.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DD

    17. novembar 2014 | 17:05

    PUTIN TO NAJAVI MNOGO RANIJE. PRAVITE VEŠTAČKU KRIZU. ALAVCI.

  • Mls

    17. novembar 2014 | 16:31

    Nešto mi govori da se ove krize veštački izazivaju i diriguju kako bi manje zemlje bile zavisne od velikih sila

  • аконкагва

    17. novembar 2014 | 16:30

    Ма само удрите по санкцијама Русији, и очекујте да неће да вам се врати. Бумеранг кад се врати, а не очекујеш га, боли! Кад из машине одстраниш главни део, не можеш да очекујеш да ће машина да ради!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA