EKSKLUZIVNO: Snimak likvidacije ubice iz Tuluza! (VIDEO)

Na snimku se vidi Merah, osumnjičen za ubistvo sedmoro ljudi i dece, kako bežeći od policije pada na ulicu. Tako je okončana drama posle 30 sati opsade i puškaranja u kome su ranjena i trojica specijalaca

  • 7

Snimak policijske akcije u kojoj je ubijen Muhamed Merah pojavio se na internetu. Vojnik osumnjičen da je ubio sedam ljudi, poginuo je u pucnjavi tokom pokušaja specijalnih anti-terorističkih snaga da ga uhapse!

Na snimku se vidi kako Merah, bežeći od policije koja je nakon celodnevne opsade uspela da uđe u njegov stan, pada sa prozora i pada mrtav na ulicu. U naletu koji je ministar unutrašnjih poslova Francuske Klod Gean opisao kao "ludački", Merah je zapucao na policiju i skočio kroz prozor. Policija i hitna pomoć su samo konstatovali njegovu smrt. U pucnjavi koja je pšrethodila ranjena su i tri specijalca.

Merah je, kako se nezvanično saznaje, imao rupe od metaka u glavi, tako da je kao uzrok smrti konstatovana prostrelna rana iz oružja koje su koristili komandosi.

Danas nešto posle 10 sati, policija je počela da ulazi u Merahov stan. Kako tvrde izvori iz policije, on se u tom trenutku nalazio u kupatilu, a policajci su u stan ulazili "korak po korak". Nešto kasnije iz pravca stana čuli su se pucnji. Policajci kažu da se Merah opirao hapšenju, a pucnjava je postajala sve jača.

Vidéo de la mort de Mohamed Merah (EXCLUSIF) by Spi0n

Francuska policija dva dana je opsedala stambeni blok u gradu Tuluzu, gde se nalazi Muhamed Merah osumnjičen da je ubio sedam ljudi. Merah je odbijao da se preda, a tokom čitave noći u tom delu grada čule su se pucnjava i eksplozije.

Nove tri detonacije odjeknule su oko 10:30 u okolini stana u kodm Merah živi. Jake policijske snage opkolile su njegov stan, ali se, osim zastrašivanja eksplozijama, još uvek ništa ne preduzima.

Policijska akcija trajala je više od 30 sati, nakon što ju je juče započelo oko 300 policajaca, a prema njihovom saopštenju, cilj je da se 24-godišnji Francuz alžirskog porekla eksplozijama i pucnjavom zaplaši i primora na predaju.

Francuski ministar unutrašnjih poslova rekao je novinarima jutros oko 8 sati kako više nije sigurno da je osumnjičeni uopšte živ, budući da se iz zgrade već neko vreme nije čulo apsolutno ništa. Ministar Gean je dodao da ima informaciju da Merah "želi da umre sa oružjem u rukama".

Prema izvorima iz Tuluza, tokom noći se čulo 5 eksplozija: u 23:30, 1:30, 4:30, 5:30 i 6:30 sati. Stručnjaci tvrde da je moguće da specijalci na taj način pokušavaju zastrašiti osumnjičenog, ali zasad im to nije uspelo.

Napad na stan Muhameda Meraha počeo je nakon što su se čule tri glasne eksplozije kod zgrade. Prema neimenovnom zvaničniku, on je želeo da se preda, ali se posle predomislio. Veruje se da je Merah dobro naoružan, a ministar odbrane Žerar Longe rekao je juče da su ga vlasti žele živog.

- Želimo da ga uhvatimo živog, kako bi mogao da bude priveden pravdi, saznamo njegove motive i ko su mu bili pomagači, ako ih je imao - rekao je ministar Longe.

Merah, francuski državljanin alžirskog porekla, sumnjiči se da je ubio ukupno sedam osoba - troje dece, rabina i trojicu vojnika, u ime terorističke mreže Al Kaida.

(M. S. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djordje

    23. mart 2012 | 18:29

    Svi koji su pritrcali su bili bez oruzja. Da je pogodjen u glavu, ne bi pokusao da se uhvati za ogradu od terase. Mogli su i bolje da smisle i snime

  • STEVAN

    22. mart 2012 | 21:43

    Ovaj snimak se zove " fake" i nema blage veze sa onim sto se dogodilo u tuluzu...ovde tip sa dugom kosom skace sa terase... u tuluzu tip sa kratkom kosom je skakao kroz prozor...

  • Goran BobGor Bobinac

    22. mart 2012 | 20:23

    pa pandur ga overio iz blizine

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA