SENZACIONALNO OTKRIĆE: Princ je finansirao napad na Kule bliznakinje (VIDEO)

U pismu saučesnika u napadu na kule Bliznakinje, navodi se da je princ učestvovao u terorističkim akcijama terorista i finansirao sopstvene letove, pri čemu je bio "svestan da to čini za Osamu bin Ladena"

  • 4

Bivši saradnik Al-Kaide koji služi doživotnu zatvorsku kaznu, izjavio je da želi da svedoči na sudu o onome što zna o napadu na SAD 11. septembra 2001. godine. On tvrdi da je princ Saudijske Arabije finansirao teroristički napad koji se dogodio toga dana.

Francuski državljanin Zakarijus Musaui je osuđen 2006. godine zbog optužbi da je učestvovao u napadu na Svetski trgovinski centar i Pentagon. On je u pismu Saveznom sudu u Oklahomi naveo da želi da objasni vezu između saudijskog princa i terorističke grupe koja je 11. septembra organizovala obaranje američkih centara.

U pismu "20-og otmičara", navodi se da je princ učestvovao u terorističkim akcijama terorista i finansirao sopstvene letove, pri čemu je bio "svestan da to čini za Osamu bin Ladena". Bin Laden, u saradnji sa saudijskim princem planirao je da izvrši atentat na Bila Klintona, tako što bi srušio predsednički avion SAD “Er fors 1”, dodao je ovaj džihadista.

Državni vrh Saudijske Arabije oštro je demantovao bilo kakvu povezanost sa napadom 2001. godine, tvrdeći kako su oni jedni od najbliskijih saveznika Sjedinjenih Država, a ne njihovi neprijatelji.

Advokati tužilaštva su se susreli sa Musauijem prošlog meseca u maksimalno obezbeđenom zatvoru u Koloradu, gde terorista služi doživotnu kaznu zatvora bez mogućnosti pomilovanja. Oni su izjavili kako je materijal dobijen od osuđenog džihadiste "veoma relevantan", iako postoji i snimak na kome Osama bin Laden negira bilo kakvu vezu sa njim i spominje samo 19 otmičara koji su radili za njega.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/ Izvor: rt.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realan

    18. novembar 2014 | 15:12

    Eto koja je zemlja sledeca na redu za uvodjenje demokratije...

  • joze

    20. novembar 2014 | 13:51

    Princa treba osuditi zato shto je finansirao napade a ne bacanje vishe atomskih bombi.

  • .....

    19. novembar 2014 | 17:34

    Verovatno hoće i njih da napadnu pa traže izgovor....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA