Hrvati neće smeti da kupuju avionske karte Er Srbije?

Srpska kompanija je Hrvatskoj Agenciji za civilno vazduhoplovstvo podnela zahtev za obavljanje letova između Zagreba i Beograda, ali njihovi putnici neće smeti da u našoj transfer zoni čekaju sledeći let, niti da kupe kartu za treću destinaciju

  • 4

Er Srbija je svoje usluge, kada je reč o direktnoj liniji Beograd-Zagreb, počela da najavljuje pre nego što je za svoje aktivnosti u Hrvatskoj dobila dozvolu njihovih vazduhoplovnih vlasti, piše Jutarnji.hr.

- Srpska kompanija je Hrvatskoj Agenciji za civilno vazduhoplovstvo podnela zahtev za obavljanje letova između Zagreba i Beograda, ali nema zahteva za prodaju karata - naveo je ovaj list i dodao da im je u Agenciji potvrđeno da je rešavanje predmetnog zahteva kompanije Er Srbije u toku.

Takođe, ovaj list koji se poziva na nezvanične informacije iz Ministarstva saobraćaja, naveo je da će naša aviokompanija moći da obavlja letove između njihove prestonice i gradova u Srbiji, ali da putnicima iz Zagreba neće biti omogućeno da kupuju karte za letove preko Srbije niti će njihovi putnici u Beogradu smeti da u transfer zoni čekaju svoj sledeći let.

Prema njima, Srbija nije ispunila odbredbe Sporazuma o uspostavljanju evropskog zajedničkog vazdušnog prostora koji je potpisan od strane EU. Radi se o skupu propisa koji uključuju i ispunjavanje prvog i drugog prelaznog perioda kako bi neka država mogla da ostvari povlastice koje su predviđene sporazumom koje uključuju potpuni pristup tržištu članica EU kao i Islanda i Norveške.

Sagovornici ovog lista su istakli da Er Srbija ne može da dobije odobrenjen za prodaju avionskih karata iz Zagreba za treće destinacije preko Beograda, a iako je aviokompanija počela da prodaje karte za ovakve letove, mogla bi da ima problema sa Evropskom komisijom i da se suoči s pritužbama putnika kojima neće biti omogućena željena usluga.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    18. novembar 2014 | 16:04

    Ludilo i dalje traje...

  • Gule

    18. novembar 2014 | 19:20

    Naravno da nije i niti ce biti dozvoljena bilo kakva dominacija srpskih firmi u odnosu na hrvatske. Tu smo gde smo i nikada necemo krenuti napred dokle god budemo inferiorni u odnosu na Hrvate, Slovence i sve druge kojima nas napredak direktno nije u interesu. Patriotizam nije bradonja koji pijan psuje te nase susede, vec borba za reciprocitet u poslovnim (i svim drugim) pravima izmedju nasih i njihovih firmi (pa i ljudi). Ako se tako postavimo, vrlo brzo ce doci do nase ekonomske dominacije i pobedili smo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA