LAUŠEVIĆ O SMRTI ĆIRILOVA: Pozorište se naglo smanjilo. Utišalo.

- Slabiji smo za jednog od najhrabrijih i najozbiljnijih pozorištnika u istoriji ovih prostora - poručio je dramski umetnik Žarko Laušević u telegamu saučešća

  • 1

U Bitef teatar, povodom smrti Jovana Ćirilova, u protekla dva dana neprestano pristižu izrazi saučešća od njegovih prijatelja, saradnika i kolega iz zemlje i inostranstva, saopštilo je danas to pozorište.

- Kao da se pozorište naglo smanjilo. Utišalo. Slabiji smo za jednog od najhrabrijih i najozbiljnijih pozorištnika u istoriji ovih prostora - poručio je dramski umetnik Žarko Laušević.

On je naveo da se "treba setiti šta je Jovan sve stigao da uradi, osmisli, organizuje, progovori, promoviše, oplemeni, osveži, ustanovi, napiše, prokomentariše, prevede, prepeva, preporuči, kritikuje, sakupi, objavi, gde da stigne, šta da istrpi, koga da dovede, kome da se suprotstavi, kud da nas vodi i kojim svetlom da nas ogreje tamo…".

"A, uvek sa gospodskom merom uzdržanosti, ukusa i ponosa…To ne smemo zaboraviti. Imao se rašta i roditi…Večna mu slava!", napisao je Laušević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • IME

    18. novembar 2014 | 22:25

    Svaka mu je Njegoseva. Veliki Cirilov je sve to zasluzio. Stub temeljac srpskog teatra. Covek onog vremena.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA